• Business

    HSBC: Αγοράστε χρυσό!


    Οι τεχνικοί αναλυτές της HSBC εμφανίζονται αισιόδοξοι για την περαιτέρω πορεία της τιμής του χρυσού.

    Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται σε ανοδική τροχιά” αναφέρει ο Murray Gunn, επικεφαλής του τμήματος τεχνικής ανάλυσης της HSBC.

    “Με την τάση να προβλέπεται ανοδική παίρνουμε θέσεις long με σημείο αναφοράς τα 1.260 δολάρια ανά ουγγιά. Τοποθετούμε την τιμή stop-loss στα 1.200 δολ. με αρχικό στόχο ανόδου τα 1.500 δολ.”

    Η ανάλυση του Murray Gun βασίζεται σε μία μέθοδο τεχνικής ανάλυσης γνωστή με την ονομασία Elliot Principle, σύμφωνα με την οποία οι επενδυτές κινούνται μεταξύ περιόδων bullish (ανοδικών) και bearish (πτωτικών) και η σκέψη τους διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

    HSBC 1

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η HSBC: 

    Η αρχή του Elliott’s Wave προέκυψε εμπειρικά το 1930 από τη διαπίστωση ότι οι κινήσεις των τιμών της αγοράς είναι προβλέψιμες, ακολουθούν επαναλαμβανόμενα μοτίβα, τα οποία αποτυπώνουν μία φυσική αρμονία που εκφράζεται μέσα από τη συμπεριφορά του πλήθους.

    Σύμφωνα με την αρχή αυτή, η αισιόδοξη ψυχολογία οδηγεί τις τιμές σε άνοδο μέσα από πέντε κινήσεις εναλλασσόμενων εξάρσεων και υφέσεων, οι οποίες τελικά ωθούν τις τιμές σε νέα υψηλά. Στη συνέχεια ακολουθούν τρεις πτωτικές κινήσεις, που πιέζουν τις τιμές χαμηλότερα.

    Ο Gunn με την ανάλυση του πιστεύει ότι η τιμή του χρυσού έχει βρεθεί στα χαμηλά κατά τον τελευταίο πτωτικό κύκλο και η ανοδική αντίδραση κατά τις τελευταίες εβδομάδες διαμορφώνει μία νέα, σημαντική ανοδική κίνηση.

    Οι προβλέψεις για τις μετοχές

    Επιπλέον, ο αναλυτής της HSBC προβλέπει πτωτική τάση για όλους τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, συμπεριλαμβάνομένου του S&P 500 και του FTSE 100. Σε επίπεδο κλάδων, ο αναλυτής προβλέπει πτώση για τις εταιρίες κατασκευής μοτοσυκλετών στις ΗΠΑ, γεωργικών προϊόντων και λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης. Bullish δεν είναι για κανένα κλάδο των αμερικανικών μετοχών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/erchete-agorastiki-frenitida-gia-tanker/37508



    ΣΧΟΛΙΑ