• Business

    Home Depot: Εξαγοράζει την HD Supply έναντι 8 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom


    Σε deal δισεκατομμυρίων προχωρά η αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδων σπιτιού, Home Depot, η οποία εν μέσω πανδημίας εξαγοράζει την εταιρία χονδρικής πώλησης βιομηχανικών υλικών HD Supply Holdings Inc, έναντι 8 δισ. δολαρίων.

    Η αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 56 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά στους μετόχους της HD Supply, τιμή σχεδόν 25% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος του τίτλου την Παρασκευή. Η Home Depot θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ίδια κεφάλαια και δανεισμό.

    Η κίνηση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της εταιρείας να διευρύνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των προϊόντων κατασκευής και συντήρησης, δεδομένου ότι η HD Supply είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υλικών για τους κλάδους των κατασκευών και της βιομηχανίας στη Βόρεια Αμερική.

    Σύμφωνα με την Home Depot το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της, που λήγει στις 31 Ιανουαρίου, ενώ πρόσθεσε ότι τα οφέλη της εξαγοράς θα γίνουν εμφανή σταδιακά στα κέρδη του 2021.

    Η J.P. Morgan Securities LLC διετέλεσε χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Wachtell, Lipton, Rosen & Katz ως νομικοί σύμβουλοι της Home Depot.

    Οι μετοχές της Home Depot ενισχύονται κατά 0,83% στα 279,48 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ ο τίτλος της HD Supply σημειώνει “άλμα” άνω του 24%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ