• Business

    Hilton Worldwide: Αναβαθμίζει το guidance για το 2024 – Πού «ποντάρει» ο κλάδος

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hilton Worldwide, Chris Nassetta

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hilton Worldwide, Chris Nassetta


    Αναβάθμισε σήμερα Τετάρτη το ετήσιο guidance για τα κέρδη της η αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton Worldwide, ποντάροντας στην αύξηση της διεθνούς ταξιδιωτικής ζήτησης, η οποία ελπίζει ότι θα αντισταθμίσει την υποτονική ζήτηση για ταξίδια στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

    Η εταιρεία προέβλεψε προσαρμοσμένα κέρδη για το 2024 μεταξύ 6,89 και 7,03 δολαρίων ανά μετοχή, από τα προηγούμενα προβλεπόμενα 6,80 σε 6,94 δολάρια ανά μετοχή.

    Σύμφωνα με το Reuters, η ζήτηση για διεθνή ταξίδια αναμένεται να παραμείνει ισχυρή φέτος, καθώς η παγκόσμια αεροπορική συνδεσιμότητα αυξάνεται και οι ταξιδιώτες συρρέουν σε χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

    Παράλληλα, φαίνεται ότι η ζήτηση για εγχώρια ταξίδια αυξάνεται στη Βόρεια Αμερική, ενισχύοντας την αισιοδοξία στον κλάδο.

    Η Hilton, η οποία κατέχει επίσης επωνυμίες όπως η Waldorf Astoria Hotels & Resorts, ανέφερε τριμηνιαία έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) στα 104,16 δολάρια, αυξημένα κατά 2% από την ίδια περίοδο πέρσι.

    Υπενθυμίζεται ότι η Hilton Worldwide, προχώρησε τον περασμένο μήνα στην εξαγορά του εμπορικού σήματος της Graduate Hotels, έναντι 210 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η συμφωνία σηματοδοτεί μια απόκλιση για τη Hilton, η οποία έχει γενικά προτιμήσει να αναπτύσσει νέα εμπορικά σήματα εσωτερικά.

    Η Graduate Hotels, με την υποστήριξη της AJ Capital, άνοιξε τα πρώτα της ξενοδοχεία στις αμερικανικές πολιτείες Τζόρτζια και Αριζόνα το 2014.

    Έκτοτε επεκτάθηκε σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, καθώς και στη Βρετανία, με τα καταλύματα της να βρίσκονται κυρίως κοντά σε πανεπιστημιουπόλεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

    «Είχαμε εδώ και καιρό θέσει υψηλά τον πήχη για την προσθήκη εμπορικών σημάτων στο χαρτοφυλάκιό μας, είτε οργανικά, είτε μέσω εξαγοράς, και η Graduate Hotels θα είναι ένας ακόμη μοχλός ανάπτυξης για εμάς, παρουσιάζοντας μια μοναδική ευκαιρία να εξυπηρετήσουμε περισσότερους επισκέπτες σε πιο περιζήτητους προορισμούς», είχε δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hilton Worldwide, Chris Nassetta.

    Η συναλλαγή Graduate αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο και η AJ Capital θα συνεχίσει να κατέχει την υποκείμενη ακίνητη περιουσία.

    Διαβάστε επίσης: 

    Hilton: Συμφωνία για την εξαγορά του εμπορικού σήματος της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.

    Eκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των εκπαιδευτικών ενόψει του Πάσχα

    Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Χωρίς ακτοπλοϊκά πλοία την Πρωτομαγιά



    ΣΧΟΛΙΑ