• Business

    H οικογένεια Ανιέλι επενδύει σε δημοφιλές brand ρούχων για εφήβους

    • Bloomberg

    John Elkann, εγγονός του Gianni Agnelli


    Η οικογένεια Ανιέλι σε συνεργασία με άλλους επενδυτές απέκτησε μερίδιο στην μάρκα γυναικείων ρούχων Subdued, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους εφήβους στην Ιταλία.

    Η NUO, μια κοινή επιχείρηση της Exor NV της οικογένειας Ανιέλι και της World-Wide Investment Company Limited, ενός οικογενειακού γραφείου επενδύσεων στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αγόρασε το 30% της Osit Impresa SpA, η οποία λειτουργεί με την επωνυμία Subdued. Δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικά στοιχεία για τη συμφωνία.

    Η οικογένεια Ανιέλι, απόγονοι του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, ελέγχουν το 50% των οικονομικών και των δικαιωμάτων ψήφου της NUO μέσω της Exor, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας συμμετοχών.

    Η Exor, υπό την ηγεσία του John Elkann, έχει διαφοροποιήσει τις επενδύσεις της πέρα από τις ρίζες της στην αυτοκινητοβιομηχανία, επενδύοντας τώρα στην υγειονομική περίθαλψη, την τεχνολογία, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τα είδη πολυτελείας.

    Η εταιρεία ελέγχει την κατασκευάστρια super car, Ferrari NV, την ποδοσφαιρική ομάδα Juventus Football Club και τον όμιλο The Economist Group, ενώ έχει επίσης σημαντικά μερίδια στην Stellantis NV και την Koninklijke Philips NV.

    Η Subdued, με έδρα τη Ρώμη, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990, ανακοίνωσε συνολικές καθαρές πωλήσεις περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ (130 εκατομμύρια δολάρια) το 2023, εκ των οποίων περισσότερο από το 50% προέρχεται από το εξωτερικό, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Το brand λειτουργεί σε Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία, μεταξύ άλλων χωρών, μέσω 85 καταστημάτων λιανικής πώλησης.

    Η NUO, με έδρα το Μιλάνο, δήλωσε στην ανακοίνωσή της ότι η επένδυση αυτή ευθυγραμμίζεται με την εστίασή της σε κορυφαίες ιταλικές εταιρείες στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών. Διαθέτει μερίδια σε μάρκες όπως τα αθλητικά είδη Montura, το λογισμικό Bending Spoons και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας Ludovico Martelli.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η AEGEAN επεκτείνει το πρόγραμμα χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF) στις πτήσεις και στα αεροδρόμια της Ευρώπης

    Παύλος Μαρινάκης: Στις 38.000 οι κενές θέσεις εργασίας το Δ’ τρίμηνο του 2023

    Έλον Μασκ: Ξανά στην κορυφή των πλουσιότερων των ΗΠΑ – Γιατί παίρνει κεταμίνη, ποιοι θέλουν να τον σκοτώσουν



    ΣΧΟΛΙΑ