• Business

    H Ελλάδα στρέφει το βλέμμα της στο ψηφιακό μέλλον

    • NewsRoom

    Συγκλονιστικές δυνατότητες, που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν, έχει φέρει η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που διανύει ο πλανήτης, με την ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη να ωθεί τις χώρες σε μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη, καλώντας τις παράλληλα να προσαρμοστούν στη σύγχρονη εποχή και τις νέες δυνατότητες που τους προσφέρει η τεχνολογία αιχμής.

    Η Ελλάδα οφείλει να συμμετάσχει ισότιμα σε αυτή την επανάσταση. Η Vodafone και το Singularity University ενώνουν για μια ακόμη χρονιά τις δυνάμεις τους, στο SingularityU Greece Summit, που φέρνει στη χώρα το όραμα της δημιουργίας ενός ψηφιακού μέλλοντος βιώσιμου και, κυρίως, δίκαιου.

    Ύστερα από την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή του παρουσία, το SingularityU Greece Summit επιστρέφει φέτος στην Αθήνα ακόμα πιο δυναμικά, στις 11-12 Νοεμβρίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα: «Vision Forward».

    Στόχος και της φετινής σύμπραξης της Vodafone με το Singularity University είναι να ενισχύσει την επαφή των Ελλήνων με τις τεχνολογίες αιχμής. Η απόφαση της Vodafone να στηρίξει και φέτος τη συγκεκριμένη δράση βασίζεται σε έναν κυρίαρχο σκοπό: να προσφέρει στον κόσμο την γνώση για ένα καλό παρόν, αλλά και τη δυνατότητα να χτίσει ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

    Βασικό μήνυμα που επιθυμεί να επικοινωνήσει η πρωτοβουλία SingularityU Greece Summit είναι η συνεργασία της εμπορικής δραστηριότητας με την τεχνολογική ανάπτυξη να εφαρμοστεί σε ένα πλαίσιο, το οποίο παράλληλα θα υπηρετεί το όραμα ενός βιώσιμου και δίκαιου ψηφιακού κόσμου. Η διαρκώς εξελισσόμενη ψηφιακή κοινωνία που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιτάχυνσης μιας οικονομικής και κοινωνικής προόδου, που θα είναι ανοιχτή σε όλους, ενώ παράλληλα δεν θα επιβαρύνει, με τις δραστηριότητές της, το φυσικό περιβάλλον και, γενικότερα, τον πλανήτη.

    Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Οι δυνατότητες που απλώνονται μπροστά μας είναι τεράστιες και έρχονται για να διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας, γι’ αυτό και η ανάγκη για πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως στις τεχνολογίες και τις δυνατότητες του ψηφιακού μέλλοντος που βρίσκεται μπροστά μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

    Η νέα ψηφιακή εποχή απλοποιείται και μπορεί, πλέον, να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα που είχε δημιουργηθεί έως τώρα, βοηθώντας, με τον τρόπο αυτό, όλους τους ανθρώπους να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία.

    Παρόλο που οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν εισέλθει πλέον για τα καλά στην καθημερινότητά μας, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ευκαιρίες να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τις σύγχρονες δυνατότητες που θα καθορίσουν το μέλλον και ειδικά τις εκθετικές τεχνολογίες. Πάνω σε αυτό το όραμα της καθολικής συμμετοχής της ελληνικής κοινωνίας στην τεχνολογία του αύριο εργάζεται η Vodafone, η οποία πιστεύει ότι σε αυτό το ψηφιακό ταξίδι, κανείς δεν πρέπει να απουσιάζει!

    Θέλοντας να υποστηρίξει την κοινωνία, αλλά και την οικονομία σε αυτή τη σημαντική μετάβαση, η Vodafone παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες και ψηφιακά εργαλεία που θα επιταχύνουν την πορεία της Ελλάδας προς το αύριο της ψηφιακής οικονομίας.

    Στόχος των δικτύων και υπηρεσιών της Vodafone είναι να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος, δίνοντας ώθηση σε πολίτες και επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Η Vodafone αναπτύσσει το όραμα της βελτίωσης της ζωής ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων, στοχεύοντας παράλληλα στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά 50% έως το 2025.

    Με νέες επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει στο προσεχές διάστημα, η Vodafone επιθυμεί να παρουσιάσει την Ελλάδα του αύριο, μέσα από υπηρεσίες και δίκτυα που θα προσφέρουν, σε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, τη δυνατότητα να κάνει το μεγάλο βήμα ένταξης στη νέα, ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για ένα άλμα προόδου, που θα φέρει μαζί του δυνατότητες που δεν υπήρχαν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

    Η Vodafone πιστεύει σε μια συνδεδεμένη ψηφιακή κοινωνία, όπου τα δεδομένα θα έχουν τη δυνατότητα να ρέουν με ταχύτητα, και να φθάνουν σε εκατομμύρια ανθρώπους και κοινότητες, που θα είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, με έναν τρόπο που δεν είχαν ποτέ ως δυνατότητα στο παρελθόν.

    Πρωταγωνιστές σε αυτό το ταξίδι είναι, φυσικά, οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς, καθώς η Vodafone στηρίζει θερμά την ιδέα ότι η επένδυση στους νέους είναι επένδυση στο αύριο. Οι τεχνολογίες αιχμής θα αποτελέσουν το πιο ισχυρό όπλο της νέας γενιάς στην αντιμετώπιση του μέλλοντος, αλλά και τον πιο λειτουργικό μοχλό έρευνας καινοτόμων λύσεων, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και τις μελλοντικές κοινωνίες στο σύνολό τους.

    Μέσω της STEM εκπαίδευσης, η Vodafone δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μάθουν, να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν και να συνεργαστούν ώστε να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα του μέλλοντος, μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας και μάθησης, που ενθαρρύνει τον πειραματικό σχεδιασμό και την καινοτομία, διευρύνοντας τους ορίζοντες των παιδιών.

    Στόχος της Vodafone είναι να βοηθήσει την επόμενη γενιά να αποκτήσει εκείνες τις δεξιότητες και τα ερεθίσματα που θα συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο. Ήδη, μέσα από το πρόγραμμα STEMpowering youth έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι, σε αρκετές απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

    Σήμερα, μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας Generation Next, η Vodafone φιλοδοξεί να πολλαπλασιάσει το κοινωνικό αντίκτυπο του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα.