ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Να εξαγοράσει την βιοτεχνολογική εταιρεία 35Pharma που αναπτύσσει φάρμακο για την υψηλή αρτηριακή πίεση συμφώνησε η GSK, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των υπό ανάπτυξη φαρμάκων της στην προσπάθειά της να διευρύνει τη γραμμή καινοτόμων σκευασμάτων της.
Ειδικότερα, η GSK θα αποκτήσει την καναδική εταιρεία, η οποία δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, καταβάλλοντας 950 εκατ. δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.
Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία εκτιμά ότι το υπό ανάπτυξη φάρμακο — με την ονομασία HS235 — μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό στη θεραπεία της πνευμονικής υπέρτασης, μιας νόσου που χαρακτηρίζεται από αυξημένη αρτηριακή πίεση στους πνεύμονες και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.
Η συμφωνία ενισχύει επίσης τη σχετικά περιορισμένη γραμμή της GSK σε θεραπείες που αφορούν παθήσεις του καρδιαγγειακού και μεταβολικού συστήματος.
Η εταιρεία διαθέτει ήδη σειρά φαρμάκων για παθήσεις του αναπνευστικού, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η μετοχή της GSK παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Λονδίνο, ενώ από την αρχή του έτους έχει καταγράψει άνοδο περίπου 20%.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Λουκ Μιλς (Luke Mills), βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο νέων φαρμάκων της GSK ενόψει της λήξης της πατέντας του επιτυχημένου φαρμάκου κατά του HIV, dolutegravir.
Σημειώνεται ότι υπό την ηγεσία του Μιλς, η GSK αναζητά συμφωνίες σε τομείς όπου η επιστημονική γνώση θεωρείται σχετικά ώριμη. Ήδη κυκλοφορεί στην αγορά φάρμακο με παρόμοιο μηχανισμό δράσης — το Winrevair της Merck & Co. — σε σύγκριση με το HS235 της 35Pharma.
Εκτός από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, το πειραματικό σκεύασμα εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της μάζας σώματος και στη μείωση του λίπους μέσω απώλειας βάρους.
Διαβάστε επίσης:
Novo Nordisk: Μειώνει στο μισό τις τιμές σε Wegovy και Ozempic
Gucci: Θύελλα αντιδράσεων για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης σε φωτογραφίες του εμβληματικού brand
Diageo: Καθοδικά οι προβλέψεις για δεύτερη φορά – Μειωμένο μέρισμα λόγω πτώσης σε ΗΠΑ και Κίνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Μπραντ Πιτ χαμογελαστός στο λιμάνι της Ύδρας – Η στιγμή που επιβιβάζεται σε ιπτάμενο δελφίνι
- Φλωρίδης για Τέμπη: Το νομικό πλαίσιο επιτρέπει διεξαγωγή εξετάσεων μετά τις εκταφές και στο εξωτερικό
- Ελεγκτικό Συνέδριο: «Μπλόκο» σε 13 συμβάσεις ύψους 36 εκατ. ευρώ
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.