• Corfu Imperial, Grecotel

    Corfu Imperial, Grecotel

    Business

    Grecotel: Γιορτάζοντας Πάσχα και Πρωτομαγιά στην Κέρκυρα

    • NewsRoom

    Αν υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα που έχει γίνει διάσημο για τα έθιμα και τις παραδόσεις του Πάσχα στα πέρατα του κόσμου, αυτό είναι η Κέρκυρα. Ο μαγικός αυτός τόπος, που την άνοιξη φοράει τα γιορτινά του, ανασκαλεύει την πλούσια ιστορία του και ανασύρει έθιμα τόσο ιδιαίτερα που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

    Ορθόδοξες και καθολικές χριστιανικές παραδόσεις, βενετσιάνικες επιρροές και τοπικά πολιτιστικά στοιχεία γίνονται «ένα» στο αγαπημένο «νησί των Φαιάκων» που μας καλεί όλους να ζήσουμε ένα Πάσχα αλλιώτικο από τα άλλα, με ύμνους, μουσικές βραδιές, φιλαρμονικές και χορωδούς να συμβάλλουν στο κατανυκτικό κλίμα, αλλά και στην πανηγυρική Ανάσταση. Μια Ανάσταση που, φέτος, συμπίπτει με τις πρώτες ημέρες του Μαΐου και ακολουθείται από την αργία της Πρωτομαγιάς, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μαγεία της ανοιξιάτικης φύσης.

    Αυτά και άλλα πολλά γιορτάζει φέτος το Πάσχα και την Πρωτομαγιά και η Grecotel που, με τη φιλοξενία και την πολυτέλεια που προσφέρουν τα resorts Corfu Imperial και Eva Palace, μετατρέπει τη γιορτή σε ονειρική εμπειρία ζωής.

    Ξεγνοιασιά για όλη την οικογένεια, εξαιρετικές απολαύσεις, μαγική Ανάσταση & Πάσχα, ημιδιατροφή και εορταστικά γεύματα, το πιο πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ειδικά πακέτα διαμονής περιμένουν όσους θελήσουν να ζήσουν φέτος κάτι διαφορετικό.

    Και για τις μεταφορές στην πόλη της Κέρκυρας, τη μεγάλη πρωταγωνίστρια αυτών των ημερών, τα ξενοδοχεία έχουν φροντίσει για εύκολη μετάβαση από τη θάλασσα, με την άνεση του speed boat.

    Corfu Imperial, Grecotel
    Corfu Imperial, Grecotel

    Corfu Imperial, Grecotel

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Μεγάλη Παρασκευή στα καντούνια της παλιάς πόλης με τον στολισμό του Επιταφίου, φιλαρμονικές και χορωδίες.

    Το Μεγάλο Σάββατο, με την πρώτη Ανάσταση, τα έθιμα των Μπότηδων και των Κανατιών για όσους θέλουν να τα ζήσουν στο Λιστόν, αλλά και στο Promenade του Corfu Imperial.

    Η επιτομή του Κερκυραϊκού Πάσχα εκτυλίσσεται στα Δανίλια. Εκεί όπου η Grecotel έχει δημιουργήσει ένα παραδοσιακό κερκυραϊκό χωριό, με σεβασμό στην ιστορία και στην αρχιτεκτονική του νησιού, έχοντας διατηρήσει την πλατεία, το ελαιοτριβείο, το καφενείο και τα γραφικά σοκάκια.

    Πάσχα στα Δανίλια, Grecotel

    Οι φιλοξενούμενοι του Corfu Imperial και του Eva Palace έχουν την αποκλειστική ευκαιρία να ζήσουν μια μαγική Ανάσταση με κατάνυξη κι ένα αξέχαστο γλέντι για την Κυριακή του Πάσχα στα Δανίλια, με μουσική, χορούς και άφθονες απολαύσεις. Όπως μόνο στην Κέρκυρα συμβαίνει.

    Πάσχα στα Δανίλια, Grecotel

    Και επειδή το Πάσχα συνδέεται στο μυαλό και στην ψυχή όλων και με μια ιδιαίτερη γαστρονομική παράδοση, τόσο στο Corfu Imperial όσο και στο Eva Palace η κουζίνα συνδυάζει αυθεντικότητα και ψυχή. Νηστίσιμες επιλογές στον μπουφέ και στα à la carte εστιατόρια των ξενοδοχείων για τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ειδικά για το Πάσχα τα μενού περιλαμβάνουν κερκυραϊκές συνταγές και φιλέματα – έκπληξη. Στο Αναστάσιμο Δείπνο, μετά τη λειτουργία στα Δανίλια, το Corfu Imperial και το Eva Palace σάς καλωσορίζουν με την πατροπαράδοτη κερκυραϊκή μαγειρίτσα «Τσιλίχουρδα» και τον μπουφέ της αφθονίας, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

    Η δε Κυριακή του Πάσχα στα Δανίλια ξεκινά με παρέλαση της Φιλαρμονικής, συνεχίζεται με το παραδοσιακό ψήσιμο, τσουγκρίσματα και μεζέδες και κορυφώνεται με το Τραπέζι της Λαμπρής – Πασχαλινό γλέντι στην γραφική πλατεία του Χωριού με ζωντανή μουσική και χορούς από κερκυραϊκό χορευτικό συγκρότημα.

    Και η Δευτέρα του Πάσχα, η «Νια Δευτέρα», ενδείκνυται για εξορμήσεις στη φύση και στην ομορφιά του νησιού με τη φροντίδα και την επιμέλεια των ξενοδοχείων. Εξορμήσεις που μπορεί να συνεχίσει κανείς και την Τρίτη, αργία της Πρωτομαγιάς, για να απολαύσει στο μέγιστο τον θρίαμβο της άνοιξης!

    Eva Palace, Grecotel
    Eva Palace, Grecotel

    Και για τις οικογένειες με παιδιά, για το φετινό Πάσχα, η Grecotel έχει φροντίσει η διαμονή, η διατροφή και η ψυχαγωγία των παιδιών έως 12 ετών, να είναι όχι μόνο δωρεάν, αλλά να περιλαμβάνει και μοναδικές δραστηριότητες.

    Τα παιδιά μυούνται στα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας. Φτιάχνουν γαϊτανάκι, στεφάνια και λαμπάδες, ζωγραφίζουν αυγά, ανακαλύπτουν τη φύση, γεμίζουν ερεθίσματα. Απολαμβάνουν γευστικές εκπλήξεις στα Tasty Corners, δημιουργική απασχόληση και ατελείωτη χαρά στην φανταστική Grecoland.

    Eva Palace, Grecotel
    Eva Palace, Grecotel
    Eva Palace, Grecotel
    Eva Palace, Grecotel

    Ανακαλύψτε το πλούσιο πρόγραμμα και τα ειδικά πακέτα για το Πάσχα στην Κέρκυρα στο Grecotel Corfu Imperial και στο Eva Palace.

    Γιατί το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι κάθε μέρα μια διαφορετική γιορτή που μπορεί να απολαύσει κανείς με τη μοναδική άνεση, φροντίδα και ευκολία που προσφέρει η εμπειρία Grecotel.