• Business

    Google: Επενδύει €25 εκατομμύρια για να εκπαιδευτούν οι Ευρωπαίοι στην τεχνητή νοημοσύνη

    • NewsRoom
    Sundar Pichai, CEO Google

    Sundar Pichai, CEO Google


    Σε μία επένδυση 25 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά η Google, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ευρώπη να μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

    Σύμφωνα με το Reuters, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσέγγιση όσων είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από την εκπαίδευση.

    Ο κολοσσός θα λειτουργήσει επίσης μια σειρά από «ακαδημίες ανάπτυξης» για να υποστηρίξει εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, ενώ έχει επεκτείνει τα δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης σε 18 γλώσσες.

    «Η έρευνα δείχνει ότι τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες ανισότητες – ειδικά όσον αφορά την οικονομική ασφάλεια και την απασχόληση», δήλωσε ο Adrian Brown, εκτελεστικός διευθυντής του Center for Public Impact, που διευθύνει το μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα μαζί με την Google.

    «Αυτό το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή τους σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω».

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην κατασκευή ενός data center λίγο έξω από το Λονδίνο, την ώρα που εργάζεται για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για διαδικτυακές υπηρεσίες στην περιοχή.

    Το data center, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία περίπου 130 στρεμμάτων, που αγοράστηκε από την Google το 2020, θα βρίσκεται στην πόλη Waltham Cross, περίπου 24 χλμ. βόρεια του κεντρικού Λονδίνου, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης: 

    Google: O βοηθός τεχνητής νοημοσύνης Bard μετονομάζεται σε Gemini

    Vitol: Αποκτά μερίδιο ελέγχου στην ενεργειακή Saras από τον δισεκατομμυριούχο Moratti

    Alphabet: Αύξηση 52% στα καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο – Απογοήτευση για τα έσοδα από διαφημίσεις



    ΣΧΟΛΙΑ