• Business

    Google: Έφεση κατά του προστίμου των 1,7 δισ. δολαρίων από την Κομισιόν

    Sundar Pichai, CEO Alphabet


    Στην άσκηση έφεσης κατά του προστίμου που της επέβαλε τον περασμένο Μάρτιο η Κομισιόν προχώρησε την Τετάρτη η Goolge.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επιβάλει πρόστιμο 1,7 δισ. δολαρίων στον αμερικανικό κολοσσό του διαδικτύου για στρέβλωση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού όσον αφορά την διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της  δραστηριότητας του διαφημιστικού της βραχίονα AdSense. Η ΕΕ σημειώνει ότι η πρακτική της Google να περιορίζει την αναζήτηση διαδικτυακών διαφημίσεων ανταγωνιστών της είναι «παράνομη», με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

    Η Google κατέθεσε την έφεσή της στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε στο ίδιο δίκτυο ότι η Επιτροπή θα υπερασπιστεί την αρχική της θέση ενώπιον του δικαστηρίου.

    Αυτό ήταν το τρίτο πρόστιμο που επιβάλει η Κομισιόν, καθώς έχει τιμωρήσει με πρόστιμα συνολικού ύψους 8 δισ. δολαρίων για μονοπωλιακές πρακτικές σχετικές με το λειτουργικό σύστημα Android και την εμπορική πολιτική της, τις οποίες η εταιρεία είχε επίσης εφεσιβάλει.

    Πάντως, όπως έγινε γνωστό πριν από δύο ημέρες η Google, αλλά και οι υπόλοιποι «μεγάλοι» της τεχνολογίας Facebook, Apple και Amazon, βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών και στις  ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγουν έρευνες για τις εταιρικές τους πρακτικές.



    ΣΧΟΛΙΑ