• Business

    Goldman Sachs: Σχέδια για απολύσεις 4.000 εργαζομένων

    • NewsRoom
    David Solomon, CEO Goldman Sachs

    David Solomon, CEO Goldman Sachs


    Το σενάριο να απολύσει 4.000 εργαζόμενους, σχεδόν το 8% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, εξετάζει η Goldman  Sachs.

    O CEO, Ντέιβιντ Σόλομον σε μια προσπάθεια να περικόψει τα έξοδα, εξετάζει μαζικές απολύσεις, καθώς ο στόχος κερδοφορίας που έθεσε τον Φεβρουάριο, δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

    Σύμφωνα με το Semafor, ζητήθηκε από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας να εντοπίσουν άτομα με χαμηλές επιδόσεις για μια περικοπή έως και 8% στο εργατικό δυναμικό της στις αρχές του επόμενου έτους, χωρίς ακόμα να έχει καταρτιστεί η τελική λίστα.

    Αυτές οι περικοπές φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που λαμβάνουν χώρα σε άλλες εταιρείες της Wall Street, όπως η Citigroup, η οποία έχει απολύσει δεκάδες υπαλλήλους της εν μέσω ύφεσης της αγοράς και της Barclays, η οποία απολύει περίπου 200 άτομα σύμφωνα με το CNBC.

    Απώλειες κερδών

    Ο αμερικανικός κολοσσός μετράει ήδη ζημιές από την μείωση των επιχειρηματικών deals αλλά και τη βουτιά στην αξία των assets, ενώ έχει χάσει δισεκατομμύρια δολάρια από τη δημιουργία μίας τράπεζας τεχνολογίας που ονομάζεται Marcus, η οποία δεν είναι ακόμη κερδοφόρα.

    Oι αναλυτές να προβλέπουν ότι τα προσαρμοσμένα ετήσια κέρδη της εταιρείας θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 44% και οι προτεινόμενες περικοπές θα μπορούσαν να περιορίσουν τους στόχους κερδοφορίας που έχει θέσει η αμερικανική τράπεζα.

    «Συνεχίζουμε να βλέπουμε αρνητικά σημάδια στις γραμμές δαπανών μας, ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Σόλομον σε συνέδριο την περασμένη εβδομάδα. «Έχουμε θέσει σε εφαρμογή ορισμένα σχέδια περικοπής δαπανών, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Τελικά, θα παραμείνουμε ευκίνητοι και θα διαμορφώσουμε την εταιρεία ώστε να αντικατοπτρίζει τις ευκαιρίες που έχει».

    Οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει απώλειες κατά 9,8% φέτος.

    Το εργατικό δυναμικό της τράπεζας ξεπέρασε τις 49.000 το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυξημένο κατά 34% από το τέλος του 2018.

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Νέες υψηλότερες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ