• Business

    Goldman Sachs και ΒοfΑ προχωρούν σε απολύσεις υπαλλήλων τους!

    • NewsRoom
    απογοητευμένος χρηματιστής στην Κίνα


    Σαρωτικές περικοπές θέσεων εργασίας αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα από δυο επενδυτικούς κολοσσούς: Goldman Sachs Group Inc. και Bank of America Corp. καθώς τίποτα δεν είναι αρκετό για να απαλυνθούν οι πιέσεις που δέχονται διαρκώς οι επενδυτικές τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τα κόστη στη Ασία. Ούτε καν οι συνεχείς πολλαπλές εξαγορές από κινεζικές εταιρίες, δεν μπορούν να βοηθήσουν.

    Η Bank of America, σχεδιάζει να αφαιρέσει έναν σημαντικό αριθμό από θέσεις εργασίας στις εταιρικές και επενδυτικές τραπεζικές της επιχειρήσεις στην Ασία, κίνηση που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν έγκυρες, επί του θέματος, πηγές. Συγκεκριμένα, η  Goldman Sachs, ετοιμάζει σαρωτικές περικοπές που θα περιλαμβάνει περίπου το ένα τέταρτο των θέσεων στην Ασία.

    Οι τράπεζες έχουν πιεστεί να προβούν σε περικοπές εξαιτίας της επιβράδυνσης των περιφερειακών οικονομιών, των υψηλότερων κανονιστικών χρεώσεων αλλά και του σκληρού διαπραγματευτικού ανταγωνισμού.

    “Η Goldman Sachs, είναι ο σημαιοφόρος τω τραπεζικών επενδύσεων και αυτές οι πρόσφατες μεγάλες περικοπές θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά καθώς αναμένεται να επηρεάσουν και άλλες κορυφαίες τράπεζες οι οποίες ήδη επανεξετάζουν την επενδυτική στρατηγική τους στην περιοχή”, τόνισε ο Mark Williams, λέκτορας για τα οικονομικά ζητήματα στο πανεπιστήμιο της Βοστόνη και πρώην τραπεζικός ελεγκτής στο Federal Reserve.

    Οι περικοπές θα γίνουν σε διευθύνοντες συμβούλους αλλά και σε διευθυντές. Υπάρχει δε η γενικότερη αίσθηση ότι οι περικοπές θα ξεκινήσουν το συντομότερο την Τετάρτη, ανέφερε έμπιστη πηγή.

    WASHINGTON - APRIL 27: Lloyd Blankfein, chairman and CEO of The Goldman Sachs Group, testifies before the Senate Homeland Security and Governmental Affairs Investigations Subcommittee on Capitol Hill on April 27, 2010 in Washington, DC. The subcommittee is investigating the role of investment banks during the Wall Street financial crisis. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

    Οι περικοπές της Goldman

    Η Goldman Sachs σχεδιάζει να περικόψει, αργότερα μέσα στη χρονιά, 75 θέσεις εργασίας στην Ασία. Αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες περικοπές της Goldman Sachs στις τραπεζικές επενδύσεις στην περιοχή από το 2008. Αυτή τη στιγμή η τράπεζα έρχεται αντιμέτωπη με την χειρότερη κατάταξη στην έκδοση των μετοχών της στην Ασία από το 2008, σύμφωνα με στοιχεία από το Bloomberg.

    Η συνολική απόδοση του κεφαλαίου στην περιοχή παραμένει δύσκολη. Τα νέα από τις περικοπές της Goldman Sachs και της Bank of America δείχνουν πως οι τράπεζες έχουν πιεστεί να είναι ιδιαιτέρως επιλεκτικές στις στρατηγικές τους στην Ασία, ανέφερε ο Paul Tan, επικεφαλής της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού.

    Ωστόσο ένα φωτεινό σημείο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι η αύξηση των εξαγορών από τις κινεζικές εταιρίες καθώς το συνολικό ποσό έφθασε τα 178,7 δις δολάρια το 2016 σε σύγκριση με το πέρυσι, οπότε το ποσό ήταν στα 60 δις δολάρια, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του Bloomberg.

    Η τράπεζα της Αμερικής εξάλειψε περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2015 και απέλυσε τουλάχιστον 15 ανώτερους τραπεζικούς επενδυτές στην Ασία, μόνο το μήνα Μάρτιο. Οι περικοπές του Μαρτίου επηρέασαν περίπου 150 εμπορικούς και τραπεζικούς επενδυτικούς υπαλλήλους.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giati-kinezi-psachnoun-san-treli-louis-vuitton-hermes-ke-chanel-se-kolonaki-ke-londino/78020



    ΣΧΟΛΙΑ