• Business

    Γ.Μανιάτης: Γιατί χάρη στη VIOHALCO συζητάμε σήμερα για East Med


    “Χάρη στους επιστήμονες της VIOHALCO σήμερα συζητάμε για East Med” είπε σήμερα,  ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης, αποκαλύπτοντας μια  μικρή ιστορία που καθόρισε το μέλλον των γεωπολιτικών εξελίξεων. Ο πρώην υπουργός που  συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας  και Τεχνολογίας στη Βουλή με θέμα  «Η εφαρμοσμένη έρευνα  και η καινοτομία ως μοχλοί ανάπτυξης των εταιριών της Viohaco. Λειτουργία, δράσεις αποτελέσματα και προοπτικές, αναφέρθηκε στην καθοριστική συνεισφορά των επιστημόνων των θυγατρικών της Viohalco σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή το 2013.

    Ειδικότερα, είπε: “Το 2013 η Ελλάδα ενέταξε τον East Med στα χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.Τότε απέναντί μας είχαμε ένα πανίσχυρο τούρκικο lobby το οποίο στήριζαν Ευρώπη και ΗΠΑ, το οποίο υποστήριζε ότι ένας τέτοιος αγωγός είναι τεχνικά ανέφικτος γιατί δεν είναι δυνατό να κατασκευαστούν σωλήνες που να αντέχουν. Και με αυτό το επιχείρημα υπήρξε πίεση να τραβήξουμε πίσω την πρόταση για να μην υλοποιηθεί.

    Τότε απευθυνθήκαμε στη Viohalco και ρωτήσαμε αν είναι δυνατό να κατασκευαστεί ένας αγωγός σε τόσο τεράστια βάθη. Η ομάδα στελεχών τους απέδειξαν ότι είναι δυνατό να κατασκευαστούν αυτοί οι σωλήνες,  δίνοντας μάλιστα μια πανίσχυρη τεκμηρίωση που με αυτήν καταφέραμε να διατηρήσουμε τη χρηματοδότηση στο έργο.

    Η Viohalco τιμά την ελληνική βιομηχανία και καθόρισε με τη συνεισφορά της τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τέτοιες βιομηχανίες, μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα και η Ελλάδα δεν έχει μόνο τη θέση αλλά και τις επιχειρήσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν τη σημερινή συγκυρία και δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει”.

     



    ΣΧΟΛΙΑ