• Business

    Γιώργος Περιστέρης: Οι επόμενες κινήσεις της TEΡΝΑ στην πολυτελή ανάπτυξη της Μαρίνας Αγίας Νάπας

    • NewsRoom
    Γιώργος Περιστέρης. Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Γιώργος Περιστέρης. Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Την εκκίνηση της δεύτερης φάσης κατασκευής της πολυτελούς ανάπτυξης στη Μαρίνα Αγίας Νάπας στην Κύπρο, προϋπολογισμού 164 εκατ. ευρώ, ανακοινώνει η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχοντας στο τιμόνι της τον πολυμήχανο businessman Γιώργο Περιστέρη. Το έργο  θα περιλαμβάνει οικιστικές, εμπορικές και πολιτιστικές αναπτύξεις. Η δεύτερη φάση του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή δίδυμων πύργων, συγκρότημα πολυτελών κατοικιών και εμπορικά καταστήματα.

    Η θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έπειτα από την υπογραφή συμφωνίας με την ΜΜ Makronisos Marina Ltd στις 2 Φεβρουαρίου 2018 από τον κ. Σταύρο Καραμοντάνη, Διευθύνων Σύμβουλο της ΜΜ Makronisos Marina Ltd, και τους κ.κ. Θανάση Παπαδόπουλο, Τεχνικό Διευθυντή της TERNA Overseas Ltd και Μάνο Βραΐλα, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TERNA S.A.,  προχωρά το έργο με οικιστικές, εμπορικές και πολιτιστικές αναπτύξεις. Υπενθυμίζεται ότι και η πρώτη φάση του έργου, προϋπολογισμού 86 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή μαρίνας δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού, λιμενικά έργα, βασικές υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις της Μαρίνας, εκτελείται ήδη από την ΤΕΡΝΑ.

    Τι περιλαμβάνει η δεύτερη φάση

    Πιο συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν δύο πύργοι 27-28 ορόφων ύψους περίπου 115 μέτρων, συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ. και 30.000 τ.μ. αντίστοιχα που θα στεγάσουν πολυτελή διαμερίσματα, συγκρότημα κατοικιών που θα αποτελείται από 29 επαύλεις συνολικής επιφάνειας 16.500 τ.μ. περίπου, καθώς και εμπορικό κέντρο συνολικής έκτασης πλέον των 8.000 τ.μ., το οποίο θα βρίσκεται στην καρδιά της μαρίνας και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολυτελή εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, πάρκινγκ και χώρο εκδηλώσεων.

    Η δεύτερη φάση του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 42 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, το καλοκαίρι του 2019.

    Το νέο έργο στην Κύπρο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά έργων που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ στο εξωτερικό και ενισχύει περαιτέρω το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το οποίο ανέρχεται σε περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέρνα Ενεργειακή: Στο 22,39% το ποσοστό του Γ. Περιστέρη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάρης Γεωργιάδης: Έτσι η Κύπρος κατάφερε να βγει μέσα σε έναν χρόνο από την κρίση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 3 επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μαρίνα Χίου

     



    ΣΧΟΛΙΑ