• Business

    Γιώργος Κορμάς (Πειραιώς Real Estate): Η αγορά ακινήτων θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε

    Γιώργος Κορμάς, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς


    «Η αγορά των ακινήτων την επόμενη μέρα, όταν τελειώσουμε με την πανδημία, θα συνεχίσει την ανοδική πορεία που είχε μέχρι το Μάρτιο του 2020. Θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε και θα συνεχίσει. Το out look είναι θετικό», λέει στο mononews.gr  ο κ. Γιώργος Κορμάς, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

    Το 2020, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, η Πειραιώς Real Estate πέτυχε την πώληση 54 σημαντικών ακινήτων, συνολικής αξίας 68 εκ.ευρώ και επιφάνειας 79.000 τετραγωνικών μέτρων.

    Οι στρατηγικές αυτές συμφωνίες, αφορούν πολυώροφα συγκροτήματα γραφείων, χώρους καταστημάτων και οικιστικά ακίνητα σε ζώνες αυξημένης ζήτησης, όπως το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, η Γλυφάδα, ο Πειραιάς, η Ρηγίλλης και το ιστορικό Κέντρο των Αθηνών, καθώς και σε όλη τη χώρα.

    «Μεσα στην πανδημία δεν περιορίσαμε την δραστηριότητα μας, διότι ήδη από το 2018 είχαμε ξεκινήσει την ψηφιοποίηση όλων των φακέλων των ακινήτων που διαχειριζόμαστε. Φάκελοι που ήταν σε φοριαμούς. Και πλέον το χαρτοφυλάκιο μας  είναι ψηφιοποιημένο και όλες οι εκτιμήσεις ακινήτων γίνονται ψηφιακά» σημειώνει ο κ. Κορμάς.

    Πέρυσι η Πειραιώς Real Estate προχώρησε σε 40 χιλιάδες εκτιμήσεις ακινήτων –με την εκτιμώμενη αξία τους στα 15,5 δισ ευρώ-, εκτιμήσεις που πραγματοποιήθηκαν και για λογαριασμό ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, όπως είναι ο ΟΤΕ.

    Το   digitalization, είναι το μεγάλο στοίχημα και για την αγορά του real estate, κλάδος που επίσης μετασχηματίζεται και όλοι οι market players θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, ώστε να υπάρχει ενιαία προσέγγιση της αγοράς. Ενώ η ψηφιοποίηση όλης της γραφειοκρατικής –και συνήθως χειρωνακτικής εργασίας- (υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγια κλπ) θα επιταχύνει τα deals στην αγορά, λέει ο κ. Κορμάς.

    Το 2020 η Πειραιώς Real Estate προχώρησε στην πώληση των 54 ακινήτων και  μέσω της υποδειγματικής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου ακινήτων του Ομίλου Πειραιώς, αξιοποίησε  τη δυναμική της αγοράς  ακόμη και στις συνθήκες της πανδημίας.

    Και όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κορμάς: «Η επίτευξη σημαντικών πωλήσεων σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, αποδεικνύει τόσο τη δυναμική προοπτική του κλάδου του ελληνικού real estate που συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, όσο και τη δυνατότητα επίτευξης δύσκολων στόχων από μια ομάδα συνεργατών με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία που είναι μαθημένη στα δύσκολα.

    «Παρά την στάση αναμονής που τηρεί η επενδυτική κοινότητα, στην Πειραιώς Real Estate είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας, ακόμα και στις περιόδους της μεγαλύτερης αβεβαιότητας, επιβεβαιώνοντας την σχολαστική και αποτελεσματική δουλειά που κάνουμε με τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μας.

    «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η προσήλωση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Πειραιώς Real Estate και η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνουμε στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα των κτιρίων που διαχειριζόμαστε, λειτούργησαν σαν πυξίδες ανάπτυξης και είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτές με μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον».

    Ενδεικτικά, στις πωλήσεις ακινήτων από την Πειραιώς Real Estate περιλαμβάνονται:

     1.     Πενταόροφο  κτίριο  γραφείων και καταστημάτων στο Περιστέρι (σε οικόπεδο  6.252,15 τ.μ), με τίμημα 11,85 εκατ. ευρώ και αγοραστή τον ΑΔΜΗΕ,

    2.       Χώροι γραφείων, καταστήματα και βοηθητικοί  χώροι στο Μαρούσι  επί της Λεωφόρου Κηφισίας 219,  με τίμημα 7,725 εκατ. ευρώ και αγοραστή την Brook Lane Capital,

    3.       Κατάστημα 3 επιπέδων μετά των βοηθητικών χώρων επί της οδού Αγγ. Μεταξά 18 στη Γλυφάδα με τίμημα 5,630 εκατ. ευρώ και  αγοραστή την  TRASTOR,

    4.     Κτίριο γραφείων αποτελούμενο από 2 υπόγεια, ισόγειο,  3 ορόφους και εξωτερικές θέσεις στάθμευσης (σε οικόπεδο 2.895 τ.μ) επί των οδών Πάτμου 16-18 και Αποστόλου Παύλου στο Μαρούσι της Αττικής, με τίμημα 7,5 εκατ ευρώ και αγοραστή  MENARINI HELLAS SA PHARMACEUTICALS,

    5.     Οριζόντιες ιδιοκτησίες σε αυτοτελές 7οροφο κτίριο γραφείων καταστημάτων και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων 4 υπογείων, το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 1.233 τ.μ, στη διασταύρωση της οδού Ραψάνης και της Λ. Μιχαλακοπούλου 184, στην Αθήνα, με τίμημα 17,1 εκατ. ευρώ και  αγοραστή την TRASTOR REIC,

    6.   Αυτοτελές 7οροφο κτίριο γραφείων με ισόγειο κατάστημα, δύο υπόγεια γκαράζ και δώμα επί της οδού Ακτής Κονδύλη 4,  στη θέση Ζέα Λίμνης, στον Πειραιά, με τίμημα 3,625 εκατ. ευρώ και αγοραστή  R.E. PALESTRAS INVESTMENTS LTD.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ