• Business

    Γιώργος Χατζημαρκάκης (Hydrogen Europe): Κλειδί οι Κοιλάδες υδρογόνου και την ανάπτυξη της οικονομίας υδρογόνου

    • ESG Team
    Γιώργος Χατζημαρκάκης

    Γιώργος Χατζημαρκάκης,CEO της Hydrogen Europe


    Η Hydrogen Europe ανακοινώνει την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου εγγράφου θέσης της: “Repowering the EU with Hydrogen Valleys (οδικός χάρτης).”

    Στο έγγραφο, το Hydrogen Europe χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συντάξει Οδικό Χάρτη για τις Κοιλάδες Υδρογόνου, ο οποίος θα υποστηρίξει την επίτευξη του στόχου που τέθηκε στο σχέδιο REPower ΕΕ για διπλασιασμό του αριθμού των κοιλάδων υδρογόνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2025.

    Η E.E ενθαρρύνει να συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη των κοιλάδων υδρογόνου, υπογραμμίζοντας τις ανάγκες: αύξηση της ευαισθητοποίησης της έννοιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επέκτασή της σε παγκόσμια κλίμακα· απλούστευση των σχετικών νομοθετικών διαδικασιών και διαδικασιών χρηματοδότησης· διευκόλυνση στοχευμένης χρηματοδότησης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και συνεργιών μεταξύ έργων· και κλιμάκωση και σύνδεση κοιλάδων υδρογόνου με άλλα μεγάλα έργα υδρογόνου.
    Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Hydrogen Europe, δήλωσε: «Το Hydrogen Valleys μπορεί να είναι ισχυρές επιδείξεις της επιχειρηματικής υπόθεσης του υδρογόνου, σε πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα και πλαίσια. Είναι σημαντικό να διευκολυνθεί η ανάπτυξή τους όσο το δυνατόν περισσότερο, συμβάλλοντας στην ευρύτερη αποδοχή των τεχνολογιών υδρογόνου. Οι κοιλάδες H2 είναι «μίνι-οικοσυστήματα υδρογόνου» με ισχυρές δυνατότητες να επιταχύνουν την ανάπτυξη του τομέα του υδρογόνου στην ΕΕ».



    ΣΧΟΛΙΑ