• Business

    Γιώργος Αποστολόπουλος (Ιατρικό): Ο χαμένος του σημερινού ράλι στο ΧΑ

    Γιώργος Αποστολόπουλος, Ιδρυτής του Ιατρικού Αθηνών

    Γιώργος Αποστολόπουλος, Ιδρυτής του Ιατρικού Αθηνών


    Εκρηκτική άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο με τις τράπεζες να πρωτοστατούν στα κέρδη. Το ΧΑ κατοχύρωσε και πάλι τις 600 μονάδες εν μέσω του θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές και της επιστροφής των επενδυτικών κεφαλαίων στις μετοχικές αξίες μετά την αλλαγή των προβλέψεων για το βρετανικό δημοψήφισμα υπέρ του remain.

    Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και την τελική ετυμηγορία του βρετανικού λαού η κατάσταση παραμένει ρευστή για τις παγκόσμιες αγορές.

    O γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,71% στις 608,29 μονάδες, ενώ σημείωσε υψηλότερη τιμή στις 615,22 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 112,60 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 4,72%, στις 1.666,93 μονάδες, ενώ άνοδο 2,47% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 745,94 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 8,64% στις 961,13 μονάδες.

    Με βάση  την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς, ο Prem Watsa της Eurobank και ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας. Αντίθετα, στους χαμένους βρέθηκαν οι Γιώργος Αποστολόπουλος (Ιατρικό Αθηνών), Χρήστος Γεωργακόπουλος (Ευρωπαϊκή Πίστη) και ο Κώστας Λαζαρίδης (Κτήμα Λαζαρίδη).

    Ο δείκτης των τραπεζών σε δύο συνεδριάσεις κατέγραψε αθροιστικά κέρδη σχεδόν 27%. Η Alpha Bank και η Εθνική έκλεισαν με κέρδη 10,61% και 10,55% αντίστοιχα, ενώ Πειραιώς και Eurobank ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με άνοδο 6,28% και 5,10% αντίστοιχα.

    Στο υπόλοιπο ταμπλό η Jumbo έκλεισε με κέρδη 7,08%, η Ελλάκτωρ ενισχύθηκε κατά 5,07% και η Βιοχαλκο κατέγραψε κέρδη 4,62%. Άνω του 3% ήταν η άνοδος σε Motor Oil, Aegean, Τιτάν και ΕΕΕ, ενώ άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε ΟΛΠ, Grivalia, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και ΜΕΤΚΑ.

    Στον αντίποδα, η μετοχή της ΔΕΗ μετά τα κέρδη 4,39% έκλεισε τελικά με απώλειες 1,01%. Η Lamda υποχώρησε κατά 3,11% χάνοντας τα αρχικά της κέρδη. Αμετάβλητη παρέμεινε η ΓΕΚ Τέρνα.

    Στον Mid Cap, ο Κανάκης σημείωσε άνοδο 8,57%, οι μετοχές των Φουρλή και Χαλκόρ έκλεισαν με κέρδη άνω του 6%, η ΜIG έκλεισε με άνοδο 5,71%, ενώ άνω του 4% ήταν η άνοδος σε Άνεμος και Αττικής. Στον αντίποδα, ο ΟΛΘ έκλεισε με απώλειες 5,28% και το Ιατρικό υποχώρησε κατά 5,14%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mitilineos-ke-elpedison-kerdizoun-meridia-tis-agoras-varos-tis-dei/55114

     



    ΣΧΟΛΙΑ