• Business

    Γιατί Σαββίδης και Καλογρίτσας πιέζουν τον Κοντομηνά για τον Alpha. Όλο το παρασκήνιο

    Δημήτρης Κοντομηνάς, Ετών 76, Πρόεδρος Αlpha


    Έντονο παρασκήνιο παίζεται τις τελευταίες ώρες γύρω από τον Alpha και τον Δημήτρη Κοντομηνά, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες «πολιορκείται» από δύο επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε αυτόν.

    Ο ένας από τους δύο είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος επίσης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια για τηλεοπτικό σταθμό, ενώ προκάλεσε ερωτηματικά με τη μηδενική προσφορά του στον τελευταίο γύρο και την αινιγματική του δήλωση ότι «η αποστολή εξετελέσθη». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν… κρύβει καθόλου την πρόθεσή του να αποκτήσει τον Alpha – αντιθέτως, μάλιστα, κάλεσε δημόσια χθες τον Δημήτρη Κοντομηνά, μιλώντας στην ΕΡΤ, να του πουλήσει το κανάλι, δεσμευόμενος να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας.

    https://www.youtube.com/watch?v=QS0Ir7mzi-c

    Πρόκειται όμως για μία πρόταση που μάλλον στερείται σοβαρότητας – άλλωστε τέτοιου είδους προτάσεις σπανίως γίνονται μπροστά σε μικρόφωνα, όπως γνωρίζουμε. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως ο Δημήτρης Κοντομηνάς πνέει τα μένεα εναντίον του Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο θεωρεί «λαγό» που συμμετείχε στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών μόνο και μόνο για να αυξηθεί το τίμημα, και έχει ήδη καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του, ζητώντας την ακύρωση της τέταρτης άδειας, που κατέληξε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Θα δεχθεί άραγε ο Δημήτρης Κοντομηνάς να πουλήσει τον Alpha σε κάποιον τον οποίο στέλνει στα δικαστήρια, και μάλιστα έχοντας δώσει σαφείς οδηγίες στους δικηγόρους του να συνεχίσουν τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων; Μάλλον απίθανο φαίνεται κάτι τέτοιο.

    Αντίθετα, πιο εφικτή φαίνεται η προσέγγιση ανάμεσα στον Δημήτρη Κοντομηνά και την πλευρά Καλογρίτσα. Όπως γράφαμε πρόσφατα στο mononews.gr, και οι δύο διαθέτουν κάτι που δεν έχει ο άλλος και θα έλεγε κανείς πως αλληλοσυμπληρώνονται: Ο μεν Καλογρίτσας διαθέτει την τηλεοπτική άδεια που δεν εξασφάλισε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, και μία ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο θα διασφάλιζε το τηλεοπτικό μέλλον του ιδιοκτήτη του Alpha σε ένα νέο, ισχυρό σχήμα, καθώς είναι δεδομένη η επιθυμία του να μη μείνει εκτός τηλεόρασης. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς μπορεί να μη διαθέτει την τηλεοπτική άδεια, διαθέτει όμως το πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι, έναν έτοιμο, στρωμένο τηλεοπτικό σταθμό που θα γλίτωνε τον υιό Καλογρίτσα από το «βάσανο» του να στήσει το νέο του κανάλι από την αρχή, αν συνεργαστεί μαζί του.

    Βλαδίμηρος Καλογρίτσας
    Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας

    Είναι άλλωστε ενδεικτικό των προθέσεων του Ιωάννη Καλογρίτσα το ότι, σε αντίθεση με τον έτερο «νέο» καναλάρχη, Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν φαίνεται να κάνει καμία προετοιμασία για το στήσιμο ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού από την αρχή, κάτι που υποδεικνύει ότι προτιμά να πάρει ένα «έτοιμο» κανάλι, και από τα κανάλια που δεν πήραν άδεια αντικειμενικά η περίπτωση του Alpha είναι η καλύτερη: καλή οικονομική κατάσταση, δυνατό πρόγραμμα, μεγάλα ονόματα και υψηλή τηλεθέαση καθιστούν πολύ ελκυστικό το κανάλι του Δημήτρη Κοντομηνά, και το ενδιαφέρον της πλευράς Καλογρίτσα φαίνεται πως είναι σοβαρό.

    Επιπλέον, ένα deal μεταξύ Καλογρίτσα και Κοντομηνά θα είχε και τις… ευλογίες της κυβέρνησης, που επιθυμεί ένα τέτοιο τηλεοπτικό σχήμα.

    Το θέμα είναι τι θα κάνει ο ίδιος ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Η προοπτική να συνεχίσει ο Alpha να εκπέμπει σε πανελλαδική εμβέλεια είναι σίγουρα ένα δέλεαρ για τον ίδιο, όμως από την άλλη λογικά δεν θέλει να «μοιραστεί» το κανάλι του με τον Ιωάννη Καλογρίτσα. Όπως και να ‘χει, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν πιο ξεκάθαρα άμα τη επιστροφή του ιδιοκτήτη του Alpha στην Αθήνα από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, καθώς αναμένεται να έχει επαφές με την πλευρά Καλογρίτσα, στις οποίες θα φανεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μία συνεργασία, και αν υπάρχει, ποιος θα είναι ο συσχετισμός δυνάμεων (δηλαδή ποιος θα πάρει το 51% του καναλιού και ποιος το 49%).

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/arthro-tou-kathigiti-panou-lazaratou-megali-ora-tou-simvouliou-tis-epikratias/73310



    ΣΧΟΛΙΑ