• Μετοχές

    Γιατί ο οίκος S&P αναβάθμισε (ξανά) τον ΟΤΕ

    OTE

    Μιχάλης Τσαμάζ, Επικεφαλής ΟΤΕ


    Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s (S&P), δίνοντας ταυτόχρονα θετικές προοπτικές.

    Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη βελτίωση στη λειτουργική απόδοση και τα οικονομικά του ΟΤΕ, σε συνδυασμό με την εκτίμηση της S&P ότι οι δεσμοί του Οργανισμού με την Deutsche Telekom ενισχύονται.

    Επίσης, η αποπληρωμή του ομολόγου που έληξε τον Φεβρουάριο και οι ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις του οργανισμού βελτιώνουν την ικανότητα του ΟΤΕ να αντεπεξέλθει σε ενδεχόμενες πιέσεις στην ελληνική οικονομία.

    Το θετικό outlook αντανακλά την πιθανότητα περαιτέρω αναβάθμισης κατά μία βαθμίδα μέσα στους επόμενους 12 μήνες, αν αναβαθμιστεί η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας ή βελτιωθεί η εικόνα του οίκου S&P για το country risk.

    Υπενθυμίζεται πως ο οίκος S&P είχε αναβαθμίσει τον ΟΤΕ και τον Ιανουάριο, σε «ΒΒ-» από «Β+», με θετικές προοπτικές, μετά και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία κλίμακα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Coca-Cola HBC: Στον ΟΤΕ έργο 8,7 εκατ. ευρώ για 19 χώρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Τσαμάζ: Η πορεία του «παθιασμένου ηγέτη» του ΟΤΕ που έβαλε για στόχο την κορυφή



    ΣΧΟΛΙΑ