• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί η δισεκατομμυριούχος Margarita Louis-Dreyfus ζήτησε δάνειο από την Credit Suisse

    • Bloomberg

    Margarita Louis-Dreyfus


    H δισεκατομμυριούχος Margarita Louis-Dreyfus, επικεφαλής του ομώνυμου επιχειρηματικού και οικονομικού κολοσσού, πήρε δάνειο από την Credit Suisse Group AG προκειμένου να εξαγοράσει τις μετοχές των άλλων μελών της οικογενειακής επιχείρησης, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην επιχειρηματία.

    Η ίδια ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξασφάλισε τα απαιτούμενα κεφάλαια αλλά δεν αποκάλυψε τους όρους του δανείου και το όνομα της τράπεζας που τη χρηματοδότησε.

    Η ρευστότητα ήταν αναγκαία για τη Ρωσίδα κληρονόμο, η οποία είχε εισπράξει από την εταιρεία υψηλά μερίσματα προκειμένου να εξαγοράσει τα οικογενειακά μερίδια, αξίας 900 εκατ. δολαρίων. Στο παρελθόν είχε στραφεί και πάλι στην Credit Suisse για δανεισμό προκειμένου να χρηματοδοτήσει αγορές μετοχών, εξασφαλίζοντας τελικά 475 εκατ. δολ. το 2016. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν το νέο δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του προηγούμενου χρέους.

    Εκπρόσωποι τόσο της Louis Dreyfus όσο και της Credit Suisse αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Οι αγορές μετοχών αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου της Προέδρου Margarita Louis-Dreyfus με στόχο την απόκτηση σχεδόν της πλήρους κυριότητας του μεγαλύτερου ομίλου εμπορίας ρυζιού και ακατέργαστου βάμβακος. Με βάση τη συμφωνία που υπεγράφη από την οικογένεια πριν από χρόνια, η Louis-Dreyfus πρέπει να αγοράζει μετοχές που προσφέρουν οι υπόλοιποι συγγενείς σε ορισμένες περιόδους. Η σχέση μεταξύ του δισεκατομμυριούχου και των συγγενών του πρώην συζύγου της είναι τεταμένες, με αποτέλεσμα να την αναγκάζουν κατά διαστήματα να δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για αγορές των μετοχών τους.

    Ο όμιλος αντιμετώπισε δυσκολίες φέτος, συμπεριλαμβανομένων της αποχώρησης κορυφαίων στελεχών και της μείωσης των κερδών της. Η Louis Dreyfus Co. κατέβαλε μέρισμα 411 εκατομμυρίων δολαρίων στους μετόχους της φέτος, ακόμα και όταν το πρώτο εξάμηνο του έτους τα κέρδη της μειώθηκαν περισσότερο από το 1/3.

    Η Πρόεδρος του ομίλου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου της εταιρείας, ανοίγοντας την πόρτα της οικογενειακής επιχείρησης σε ξένους επενδυτές για πρώτη φορά από την ίδρυση της, το 1851.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Margarita Louis-Dreyfus: Η απίστευτη ζωή μιας από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ