• Business

    Γιατί Hyundai και Kia ανακαλούν πάνω από 90.000 οχήματα

    • NewsRoom
    Hyung Cheong Kim,CEO Hyundai (Δεξιά) και Ho-Sung, CEO Kia (Αριστερά)

    Hyung Cheong Kim,CEO Hyundai (Δεξιά) και Ho-Sung, CEO Kia (Αριστερά) Πηγές: hyundai.news, press.kia.com


    Περισσότερα από 91.000 οχήματα στις ΗΠΑ ανακαλούν η Hyundai και η Kia, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, ενώ καλούν τους ιδιοκτήτες τους να σταθμεύουν σε εξωτερικούς χώρους και μακριά από κτίρια.

    Η ανάκληση αφορά τα Hyundai 2023-2024 Palisade, 2023 Tucson, Sonata, Elantra και Kona, καθώς και τα οχήματα Seltos 2023-2024 και Kia Soul 2023 – Sportage.

    Τεχνικό πρόβλημα

    Σύμφωνα με τις κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, το ηλεκτρονικό σύστημα που αφορά την αντλία λαδιού Idle Stop & Go, ενδέχεται να περιέχει κατεστραμμένα εξαρτήματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση της αντλίας.

    Εκτός όμως από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, η ζημιά από τη θερμότητα θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, επηρεάζοντας και άλλα συστήματα των οχημάτων, εξηγεί η Hyundai.

    Στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν για επιθεωρήσεις των εμπόρων και στη συνέχεια, θα αντικατασταθεί το σύστημα της αντλίας λαδιού, όπως απαιτείται.

    Την ίδια στιγμή, η Kia δηλώνει ότι μέχρι στιγμής, είχε έξι αναφορές για πιθανά συμβάντα με αυτοκίνητα που υπερθερμάνθηκαν, ενώ η Hyundai είχε τέσσερις παρόμοιες αναφορές.

    Ωστόσο, δεν υπήρξαν ατυχήματα ή τραυματισμοί.

    Όπως υποστήριξαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, ένα ύποπτο εξάρτημα αφαιρέθηκε από την παραγωγή τον περασμένο Μάρτιο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σαράντης: Στο 10,45% το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της FMR LLC

    Πέρασε στο Δημόσιο το 51% της ΕΥΑΘ

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Unison από την Mytilineos



    ΣΧΟΛΙΑ