• Business

    Γιαρέντης (ΔΑΠΕΕΠ): Νέες συμβάσεις 2GW σε ΑΠΕ έρχονται το 2022

    Γιάννης Γιαρέντης, Πρόεδρος ΔΑΠΕΕΠ


    Η εγκατεστημένη ισχύ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της χώρας θα αυξηθεί κατά 2 GW το 2022, είπε πριν από λίγο ο Γιάννης Γιαρέντης επικεφαλής του ΔΑΠΕΕΠ μιλώντας πριν από λίγο στο 6ο Συμπόσιο για την Ενεργειακή Μετάβαση που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ).

    Όπως είπε αναμένεται να υλοποιηθούν 3000 νέες συμβάσεις μέσα στον επόμενο χρόνο, και θα δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση στην αγορά ΑΠΕ, συμπληρώνοντας το γενικότερο φιλόδοξο επενδυτικό κλίμα στην αγορά.

    Σημείωσε ότι αναμένουμε  σημαντικές θεσμικές αλλαγές,  μετά τις βελτιώσεις στο αδειοδοτικό πλαίσιο, αναμένεται το νέο χωροταξικό, το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας και τα θαλάσσια αιολικά.

    Για τα πράσινα ppas είπε ότι θα είναι το καθεστώς της επόμενης μέρας και ο ΔΑΠΕΕΠ θα παίξει σημαντικό ρόλο. Όπως εξήγησε ο ΔΑΠΕΕΠ θα αναλάβει να εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, δίνοντας εγγυήσεις για τις συμφωνημένες ποσότητες. “Ενδεχόμενη αστοχία στη συμφωνημένη ποσότητα θα πρέπει να μπορεί να καλυφθεί και αυτό μπορεί να εξασφαλίζεται από τη διαμεσολάβηση του ΔΑΠΕΕΠ. Έχουμε εκσυγχρονίσει τα συστήματά μας, έχουμε ψηφιοποιηθεί και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την αγορά ΑΠΕ, την επόμενη μέρα”, τόνισε ο κ. Γιαρέντης.

    Ακολουθήστε mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση 



    ΣΧΟΛΙΑ