• Business

    Γιάννης Μίχος (Epsilon Net): Δεν θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα stock options

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    «Κάναμε ένα λάθος το οποίο μπορεί να συμβεί στον καθένα. Λάθος που έγινε από το πάθος μας και τις φιλοδοξίες μας, μέσα σε μια δύσκολη περίοδο» τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Epsilon Net Γιάννης Μίχος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών, αναφερόμενος στο λογιστικό λάθος με τα stock options.

    Ο κ. Μίχος επιπλέον επεσήμανε ότι ο ίδιος, αλλά και οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ενώ είπε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση να εφαρμοστεί άλλο σχέδιο stock options μετά την ολοκλήρωση αυτού, κάτι το οποίο ήταν η αρχική πρόθεση της εταιρείας και δεν είναι αποτέλεσμα των πρόσφατων ζητημάτων.

    «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, τα μεγάλα μας επιτεύγματα δεν αποτελούν δικαιολογία, δεν παριστάνουμε ότι δεν συνέβη τίποτα, απλά ζητάμε κατανόηση» τόνισε, λέγοντας ότι αυτό που έγινε θα δώσει ώθηση για να γίνουν ακόμα καλύτεροι στο μέλλον.

    «Αυτό το λάθος ήταν ένα μέσο για να γίνουμε καλύτεροι, η επιτυχία έρχεται μέσα από την παραδοχή των σφαλμάτων μας και την επίλυσή τους, το λάθος δεν είναι εμπόδιο είναι μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι» είπε.

    Οι αλλαγές και οι πρώτες δράσεις

    «Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να αποφευχθεί στο μέλλον να συμβεί κάτι αντίστοιχο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχος.

    Με βάση το ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο, η Epsilon Net εργάζεται πάνω στη μεθοδολογία που απαιτείται για τον διορισμό νέου ελεγκτή. «Λόγω του επόμενου βήματος της επέκτασής μας στο εξωτερικό σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς ελεγκτικούς οίκους» είπε ο κ. Μίχος.

    Ως δεύτερο μέτρο ο κ. Μίχος επεσήμανε ότι θα ενισχυθεί το Διοικητικό Συμβούλιο με ένα νέο ανεξάρτητο μέλος με υψηλή γνώση και εξειδίκευση στους τομείς της Χρηματοοικονομικής, της Λογιστικής και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

    Ως τρίτη δράση, ο κ. Μίχος είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα μια διαδικασία αξιολόγησης όλων των εσωτερικών διαδικασιών και της μεθοδολογίας υλοποίησης έργου που εφαρμόζουμε. «Για την επίτευξη αυτού του στόχου πρόκειται να συνεργαστούμε με μια εξειδικευμένη συμβουλευτική ομάδα που θα ξεκινήσει GAP analysis όλων των διαδικασιών που εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα, στους τομείς των λειτουργιών, της λογιστικής, της οικονομικής διαχείρισης, των εταιρικών αρχών, της διακυβέρνησης και των αρχών ESG».

    Εξαγορές, έσοδα και η Εθνική

    Η διοίκηση της Epsilon Net τόνισε για ακόμα μια φορά ότι η στρατηγική των εξαγορών είναι το μέρος του παζλ για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

    Τόνισαν ότι μέσα σε μια τριετία η Epsilon Net προχώρησε σε 20 εξαγορές, δαπανώντας πάνω από 35 εκατ. ευρώ, ενώ όπως είπαν ετοιμάζουν ακόμα μία εξαγορά η οποία θα γίνει γνωστή το επόμενο διάστημα.

    Οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης είναι η οργανική ανάπτυξη, οι εξαγορές, οι επενδύσεις σε fintech αλλά και η επέκταση σε άλλες αγορές, με βασικό μέλημα να μεγαλώσει στη Ρουμανία και την Κύπρο.

    Παράλληλα επιβεβαίωσαν τον στόχο για διπλασιασμό των πωλήσεων στα 150 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2025.

    Αναφορικά με τη συνεργασία με την Εθνική, ο κ. Μίχος ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα πρώτα προγράμματα, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς για να φανεί το αποτύπωμα της συνεργασίας στα αποτελέσματα.

    Όπως είπε τα μεγέθη αναμένεται να φανούν κατά πάσα πιθανότητα στο δεύτερο μισό του 2024.

    Διαβάστε επίσης:

    Epsilon Net: Σήκωσε κεφάλι η μετοχή μετά τα θετικά αποτελέσματα

    Γιάννης Μίχος (Epsilon Net) στο mononews: Δυστυχώς έγινε λάθος

    Epsilon Net: Κέρδη €11,15 εκατ. στο εξάμηνο μετά την αναθεώρηση

    ──────────────────

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ