• Business

    Για απάτη κατηγορεί τον Ελον Μασκ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Ηθελε να εντυπωσιάσει την φίλη του»

    • NewsRoom
    Elon Musk: Πώς κέρδισε 36 δισ. δολάρια σε μία ημέρα - Ένα τρισ. δολάρια η αξία της Tesla

    Έλον Μασκ


    Αντιμέτωπος με νομικές και οικονομικές συνέπειες είναι ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον κατηγορεί για απάτη.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιχειρεί να απομακρύνει τον Μασκ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, με την κατηγορία ότι προέβη σε μια σειρά «ψευδών και παραπλανητικών tweets για την εταιρία».

    Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Μασκ «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter ότι μπορεί να απέσυρε την εταιρεία, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

    Ωστόσο, σύμφωνα την καταγγελία της SEC ο Έλον Μασκ δεν είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση αυτή από κάποια πηγή και παραπλάνησε σκόπιμα με τα tweets του τους επενδυτές.

    Μάλιστα, όπως σημειώνει η SEC τα tweets του Μασκ προκάλεσαν άνοδο της τιμής των μετοχών της Tesla κατά 6% εκατό στις 7 Αυγούστου, οδηγώντας σύμφωνα με τη SEC σε σημαντική διατάραξη της αγοράς.

    Σε δήλωσή του μετά την εξέλιξη, ο Έλον Μασκ αναφέρει ότι είναι «λυπημένος και απογοητευμένος» από την ενέργεια της SEC.

    Η επομένη της μήνυσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) φέρνει ανησυχίες για το μέλλον της Tesla, αλλά και ισχυρισμούς από στελέχη της Επιτροπής, που προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις.

    Σύμφωνα με τον Στίβειν Πέικιν, συνδιευθυντή  στη SEC, η ανάρτηση του Μασκ στο Twitter, με την οποία γνωστοποιούσε τα σχέδιά του για έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο, είχε ως στόχο να οδηγήσει την μετοχή της Tesla στα 420 δολάρια.Όπως αναφέρει ο Πέικιν: «Ήθελε να δει την τιμή στα 420 δολ., εξαιτίας της σημασίας που έχει ο αριθμός αυτός στην κουλτούρα της κάνναβης και της πεποίθησής του ότι με αυτόν τον τρόπο θα εντυπωσιάσει τη φίλη του».

    Οι μετοχές της Tesla βυθίστηκαν περισσότερο από 10% μετά την ολοκλήρωση των κανονικών συναλλαγών της Πέμπτης στην Wall Street.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε «αποσύνθεση» η Tesla: Ακόμη ένα ανώτερο στέλεχος αφήνει την εταιρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή, Tesla, οι Γερμανοί έρχονται! Με ένα νέο ηλεκτρικό SUV (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Tesla σε αποσύνθεση και ο Musk… καπνίζει χόρτο! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ