ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Ελλάδα πετυχαίνει τριπλό ρεκόρ: Ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων πολύ πάνω από το 2019. Ρεκόρ εξαγωγών που θα φτάσει τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ. Και ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών».
«Η Ελλάδα πετυχαίνει τριπλό ρεκόρ: Ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων πολύ πάνω από το 2019. Ρεκόρ εξαγωγών που θα φτάσει τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ. Και ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών».
Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην παρουσίαση του πιλοτικού έργου «Smart Island» της Amazon Web Services, στη Νάξο.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός σημείωσε:
«Η Amazon Web Services είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη, και αυτό που πιλοτικά κάνει η Amazon Web Services σήμερα στη Νάξο, σε συνεργασία με μία πλειάδα σπουδαίων εταιρειών, από μεγάλες τράπεζες μέχρι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, δεν θα ωφελήσει μόνο την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι προφανές και όλοι το καταλαβαίνουμε, αλλά θα αποτελεί από αύριο πρώτο θέμα διεθνώς. Θα αποτελέσει πρότυπο για την εφαρμογή τέτοιου τύπου τεχνολογιών σε όλα τα νησιά του κόσμου και θα διαφημίσει τη Νάξο, τις Κυκλάδες και την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης. Αυτή είναι η δύναμη μιας εταιρείας όπως η Amazon Web Services. Είναι πολύ πάνω από μία επένδυση κα πολύ πάνω από μία είδηση της καθημερινότητας».
«Ερχόμενοι εδώ σήμερα, έγινε η ανακοίνωση της μεγάλης επενδύσεως της Digital Realty και της Lamda Helix, ύψους 100 εκατομμυρίων, για τη δημιουργία data center στην Κρήτη. Μία ανακοίνωση που έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Google για τη δημιουργία μεγάλου data center στη χώρα μας. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ανακοινώσεις της Amazon Web Services, της Microsoft, της Pfizer, της Deloitte, της Cisco και πολλών άλλων. Η Ελλάδα καταφέρνει και προσελκύει αυτά τα τρία χρόνια, μεγάλες επενδύσεις. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα της καινοτομίας, η Ελλάδα της πρωτοπορίας, η Ελλάδα που μπορεί να είναι πρωταγωνιστής».
«Ξέρω ότι είμαστε σε μια εποχή περίεργη. Ο πόλεμος και οι επιπτώσεις του, ιδιαίτερα η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, δημιουργήσανε σε όλους πολύ μεγάλες αγωνίες. ‘Ανθρωποι είμαστε και είναι λογικό να φοβόμαστε. Όμως, σε αυτές τις αγωνίες που όλοι βιώνουμε στην Ευρώπη, δείτε πού είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα πετυχαίνει τριπλό ρεκόρ: Ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων, πολύ πάνω από το 2019. Ρεκόρ εξαγωγών, θα φτάσει τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ. Και ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών».
Τέλος ο υπουργός υπογράμμισε: «Μια καινούργια μέρα ξεκινά σήμερα, όχι μόνο για τη Νάξο, όχι μόνο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά για την Ελλάδα. Θα φέρει πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν την εποχή της κρίσης και θα κάνει την Ελλάδα αυτό που μπορεί να είναι: Πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή».
Διαβάστε επίσης
Αδ. Γεωργιάδης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων
Γεωργιάδης – Παπαθανάσης: Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μαραβέγια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λευκός Οίκος: Νέο περιστατικό με ένοπλο, κοντά στο Μνημείο του Τζορτζ Ουάσινγκτον
- Το «πράσινο φως» από την ΕΑΔΗΣΥ περιμένουν τα ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα
- Η Ήπειρος και η Βίκος της οικογένειας Σεπετά έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ (με τη διπλή άνοδο)
- Τηλεπικοινωνίες: Αναβρασμός στην αγορά – Οι κινήσεις Cosmote-Nova-ΔΕΗ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.