• Business

    Γεωργακόπουλος (Intrum): Ο θεσμός των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης βρίσκεται σε κομβικό σημείο

    • NewsRoom
    Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος

    Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, επικεφαλής της Intrum Hellas


    Τον πλέον οργανωμένο τρόπο για μακροπρόθεσμη αποταμίευση, με τη συνδρομή μάλιστα επαγγελματιών διαχειριστών, αποτελεί η συμμετοχή των εργαζομένων σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, τόνισε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intrum στην Ελλάδα και Global Head of Servicing του Ομίλου Intrum, στο 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

    O κ. Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν συστηματικό τρόπο αποταμίευσης, ακόμη και για μικρού ύψους κεφάλαια, και με πολύ χαμηλό κόστος. Η Ιntrum ήταν η πρώτη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα που προχώρησε στην ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, σε μια κίνηση που είχε διπλή σημασία για το νέο ακόμη κλάδο των servicers, όπως τόνισε.

    «Καταρχάς, ενισχύσαμε την αίσθηση του μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που έχει η δραστηριότητά μας και παράλληλα, τα οφέλη του Ταμείου βοηθούν στη διακράτηση της υψηλής ποιότητας εργαζομένων μας σε έναν κλάδο ανταγωνιστικό, που χαρακτηρίζεται από κινητικότητα και προσέλκυση ταλέντου».

    Το Ταμείο της Intrum Ελλάδος έχει περισσότερα από 1.000 μέλη επί συνόλου 1.300 εργαζομένων. «Αποτελεί ένα υγιές, μεγάλο Ταμείο για το οποίο η διοίκηση κάνει συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης ενώ έχει τη στήριξη του Συλλόγου των εργαζομένων που συνέβαλε στην ισχυροποίησή του».

    Ο επικεφαλής της Intrum στην Ελλάδα επισήμανε ότι ο θεσμός των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης βρίσκεται σε κομβικό σημείο, μετά και την έλευση του νέου πλαισίου, η οποία αναπόφευκτα δημιουργεί μια αρχική διστακτικότητα στα μέλη. «Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα του θεσμού παραμένουν, με ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης, η οποία προϋποθέτει ακόμη περισσότερη ενημέρωση για τα οφέλη που υπάρχουν για εργαζόμενους και οργανισμούς και την ανάγκη εθελοντικής εισφοράς για την ασφάλιση, πέραν του κράτους. Αξίζει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχει το νέο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να τονωθεί η κουλτούρα της αποταμίευσης στη χώρα και να συνεχίσει να αναπτύσσεται ο θεσμός της Επαγγελματικής Ασφάλισης», τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος και πρόσθεσε: «Πρόκειται για εξαιρετικό εργαλείο μακροπρόθεσμης αποταμίευσης και το νέο νομοθετικό πλαίσιο τον βάζει σε πιο στέρεη βάση, με ακόμα περισσότερη διαφάνεια».

    Διαβάστε επίσης

    ΑΒΑΞ: Τι απαντά ο όμιλος για τη μετοχή

    Ελληνικό-Riviera Tower: Ορατοί από την Ποσειδώνος οι πρώτοι όροφοι του πύργου

    Τέρνα Ενεργειακή: Ξεκίνησε η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στη Λακωνία



    ΣΧΟΛΙΑ