• Business

    Γ. Γεωργακόπουλος (Intrum): Οι επιχειρήσεις που μπορούν να ορθοποδήσουν πρέπει να υποστηρίζονται και να αναπτύσσονται

    • NewsRoom


    Οι επιχειρήσεις που μπορούν να ορθοποδήσουν πρέπει να υποστηρίζονται και να αναπτύσσονται. Αυτό δεν ισχύει για τις εταιρείες ζόμπι που βλάπτουν οικονομία και ανάπτυξη, ανέφερε ο Managing Director Intrum Greece Γ. Γεωργακόπουλος στο συνέδριο του Economist.

    Η Intrum Greece διαχειρίζεται νομικές απαιτήσεις 55 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. αφορούν επιχειρήσεις, ανέφερε σε παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist o Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Managing Director της Εταιρείας. Όπως σημείωσε, «δέσμευσή μας ως όμιλος είναι η βιωσιμότητα και προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις στις επιχειρήσεις προκειμένου να ορθοποδήσουν. Την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι οι επιχειρήσεις ζόμπι βλάπτουν την οικονομία και την ανάπτυξη».

    Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, άξονας για την παροχή βιώσιμων λύσεων είναι η αναδιάρθρωση χρέους, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα αναγκαία κεφάλαια για τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, η Intrum βρίσκει για τις επιχειρήσεις τα νέα κεφάλαια, την τεχνογνωσία και τις επενδύσεις που χρειάζονται, αξιοποιώντας και τους ευρωπαϊκούς πόρους, όπως το ΕΣΠΑ, μέσα από ειδικό help desk.

    Αντιστοίχως, επιδιώκονται βιώσιμες λύσεις για ολόκληρους κλάδους, όπως με το χαρτοφυλάκιο 75 ξενοδοχείων για το οποίο επιτυχώς βρέθηκε επενδυτής σε μια συναλλαγή που αναμένεται να κλείσει σύντομα, τόνισε ο ίδιος.

    «Στην ελληνική αγορά έχουμε την τεχνογνωσία μετά την μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης και παράλληλα τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από την αναταραχή στο οικονομικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

    Πάντως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Intrum Greece, τόσο οι μακροοικονομικές εκτιμήσεις όσο και οι εκτιμήσεις των πολιτών, όπως καταγράφονται στα χαρτοφυλάκια της Intrum, δείχνουν τη στιγμή αυτή ότι δεν αναμένεται βαθιά κρίση. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αυξημένες εισπράξεις που σημειώνει η εταιρεία και προέρχονται από ρυθμίσεις και όχι από ρευστοποιήσεις, ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Επαφές στο Βερολίνο για προσέλκυση νέων γερμανικών επενδύσεων

    Ε. Βρεττού (Attica Bank): Στόχος η διεκδίκηση δίκαιου μεριδίου αγοράς με νέα στρατηγική πρόταση



    ΣΧΟΛΙΑ