ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το γ’ τρίμηνο η General Motors, ανακοινώνοντας παράλληλα μια νέα πολυετή επαναγορά μετοχών ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο.
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ κατέγραψε κέρδη ανά μετοχή στα 3,70 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 3,63 δολαρίων που αναμενόταν.
Τα έσοδά της άγγιξαν τα 50,02 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 48,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμενόταν.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων διαμορφώθηκαν μεταξύ 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 12,75 και 13,75 δολαρίων, ενώ οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας διαμορφώθηκαν μεταξύ 11,5 και 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό συγκρίνεται με την αυξημένη πρόβλεψη του Ιουλίου, η οποία περιελάμβανε προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) μεταξύ 14 και 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) μεταξύ 12 και 14 δολαρίων, και προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας μεταξύ 9,5 και 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με το CNBC, oι αναλυτές της Wall Street αμφιταλαντεύονταν πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σχετικά με το εάν η GM θα ανανέωνε τις προβλέψεις της σήμερα Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση των πωλήσεων και αύξηση του κόστους των βασικών προϊόντων.
Η μετοχή της GM υποχώρησε περίπου 5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.
«Η GM έχει καλές επιδόσεις και εργαζόμαστε σκληρά για να συνεχίσουμε τη δυναμική μας παρά τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις μέσω στρατηγικών επενδύσεων σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες και μέσω βελτιωμένης ποιότητας και λειτουργικής αποδοτικότητας», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GM, Μαίρη Μπάρα (Mary Barra) σε επιστολή της προς τους μετόχους.
Διαβάστε επίσης:
Amazon: Επενδυτικό σχέδιο πάνω από 16 δισ. ευρώ στη Γερμανία το 2027
Nomura: Γερμανική «καμπάνα» 320.000 ευρώ για την Commerzbank λίγο πριν την εξαγορά από την Unicredit
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρούμπιο για Ουκρανία: Οι πύραυλοι αναχαίτισης μπορεί να μην εστάλησαν, αλλά αυτό δεν έγινε για πολιτικούς λόγους
- Amazon: Πάνω από 300.000 προσλήψεις για την εορταστική αγοραστική περίοδο – Αυξημένες κατά 20% από πέρυσι
- ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4μήνου οι νέες κατασκευές κατοικιών καθώς υποχωρεί η ζήτηση
- Elbit Systems: Εξαγόρασε την ISE διευρύνοντας τις δυνατότητές της στα υποβρύχια και αυτόνομα θαλάσσια συστήματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.