• Business

    Gap: Νέος CEO o Richard Dickson της Mattel

    • Bloomberg

    Richard Dickson, πρόεδρος Mattel


    Tον Chief Operating Officer της Mattel, Richard Dickson, όρισε ως τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλό της η Gap, τερματίζοντας μια μακρά διαδικασία αναζήτησης, την ώρα που ο λιανοπωλητής ενδυμάτων παλεύει με μία «βουτιά» στις πωλήσεις και έναν πιο «ευσυνείδητο» καταναλωτή.

    Ο 55χρονος Dickson και COO στην παιχνιδοποιία, θα αφήσει τη θέση του στην Mattel στις 3 Αυγούστου και θα αναλάβει τη Gap στις 22 Αυγούστου.

    Είναι ωστόσο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gap από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος Sonia Syngal, καθαιρέθηκε πριν από ένα χρόνο από τη θέση της, μετά από μια σειρά από λάθη, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου- φιάσκο για την μάρκα Old Navy, το οποίο οδήγησε σε μεγάλο απούλητο απόθεμα.

    Σε αυτό το διάστημα, χρέη προσωρινού CEO εκτελούσε ο πρόεδρος, Μπόμπι Μάρτιν.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, τρεις από τους τέσσερις τελευταίους επικεφαλής της Gap – συμπεριλαμβανομένου του Syngal – επιλέχθηκαν εσωτερικά, ωστόσο, αναλυτές και πρώην υπάλληλοι είχαν αναφέρει πριν από το διορισμό του Dickson ότι η εταιρεία θα επωφελούνταν από μια εξωτερική πρόσληψη.

    Σημειώνεται ότι οι μετά την εν λόγω ανακοίνωση, οι μετοχές της Gap αυξήθηκαν κατά 6,2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ της Mattel υποχώρησαν κατά 1,3%.

    Διαβάστε επίσης: 

    Boeing: Ελεύθερες ταμειακές ροές 2,6 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο

    Βασιλάκης (Aegean): Buyback 1-20 ευρώ για το 10% – Επιβεβαίωση mononews

    Coca-Cola: Καθαρά κέρδη $2,55 δισ. το β’ τρίμηνο – Αναθεώρησε το outlook για το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ