• Business

    Boeing: Ελεύθερες ταμειακές ροές 2,6 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Dave Calhoun, πρόεδρος και CEO Boeing

    Dave Calhoun, πρόεδρος και CEO Boeing


    Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της Boeing ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών χάρη στην παράδοση εμπορικών αεροσκαφών και την αύξηση της παραγωγής.

    Η εταιρεία δημιούργησε ελεύθερες ταμειακές ροές 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίμηνο, καλύτερες από τις προβλέψεις και επανέλαβε την πρόβλεψη της για το σύνολο του έτους μεταξύ 3 και 5 δισ. δολαρίων ελεύθερων ταμειακών ροών.

    Η μετοχή της βιομηχανίας σημείωσε άνοδο περίπου 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

    Η εταιρεία κατά το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, ανακοίνωσε προσαρμοσμένες ζημιές 82 σεντς ανά μετοχή, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών της Refinitiv για 88 σεντς ανά μετοχή.

    Τα έσοδα σημείωσαν στο δεύτερο τρίμηνο άλμα 18,4% στα 19,75 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 18,45 δισ. δολ.

    Η Boeing και ο κύριος ανταγωνιστής της Airbus αγωνίστηκαν και οι δύο να αυξήσουν την παραγωγή αεροσκαφών στον απόηχο της πανδημίας, καθώς ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες αναμονές για νέα τζετ, την ώρα που η ζήτηση για ταξίδια ανακάμπτει.

    Η Boeing ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα κατασκευάζει περισσότερα εκ των πιο επιτυχημένων αεροσκαφών της Max, αυξάνοντας τον αριθμό σε 38 τζετ τον μήνα από 31 τζετ τον μήνα.

    «Με τη ζήτηση ισχυρή σε όλες τις βασικές αγορές μας, είναι σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην εκτέλεση και στη σταθερότητα στα εργοστάσια και την αλυσίδα εφοδιασμού μας, για να διασφαλίσουμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις των πελατών μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Dave Calhoun σε μήνυμα προς τους εργαζομένους.

    Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να εμφανίζει καθαρή ζημία 149 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 25 σεντς ανά μετοχή έναντι κερδών 160 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 32 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν.

    Διαβάστε ακόμη:

    Santander: Τα επιτόκια εκτόξευσαν στα 2,67 δισ. ευρώ τα κέρδη 3μήνου

    Hyundai: Προβλέπει άνοδο εσόδων έως 15% φέτος – Αναμένει σταθερή αύξηση των πωλήσεων

    LVMH: Βουτιά στη μετοχή λόγω μείωσης κερδών στις ΗΠΑ- Σε αρνητικό έδαφος και οι ευρωαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ