• Business

    Γ.Νανούρης-Nanou: Μετά το ρόδι, αλάτι βράχων, φασκόμηλο και…. δαμάσκηνα

    Γιάννης Νανούρης, Ιδρυτής των Nanou Donuts


    Νέο κατάστημα στη Βουλγαρία εγκαινιάζει η Nanou Donuts στο πλαίσιο της διεθνούς της ανάπτυξης που προετοιμάζει δυναμικά.

    Όπως δηλώνει ο ιδρυτής της αλυσίδας Γιάννης Νανούρης “σχεδιάζουμε τη δημιουργία νέων καταστημάτων και σε Ολλανδία, Βραζιλία και Κίνα γιατί θεωρούμε ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για το προϊόν. Ταυτόχρονα όμως προχωράμε και με νέα σημεία στην Ελλάδα στην Αττική σε Κατεχάκη, Πεύκη Χαϊδάρι και στην Ξάνθη ενώ ήδη έχουμε καταστήματα στην Κύπρο.”

    nanou1


    nanou5

    Σε μια εποχή που οι νέες επενδύσεις έχουν παγώσει και οι frachisees δεν επιλέγουν εύκολα να επενδύσουν σε νέο κατάστημα δεν συμβαίνει το ίδιο με τα Nanou. “Το κόστος για ένα νέο κατάστημα Nanou, δεν ξεπερνά τα 5.000 ευρώ και δεν ζητάμε καθόλου franchise fees” εξηγεί ο κ. Νανούρης.

    Ταυτόχρονα, η Nanou Donuts επεκτείνει διαρκώς την γκάμα των προϊόντων της με χαρακτηριστικό νέο προϊόν το χυμό ροδιού, που βρίσκεται στα καταστήματα Nanou από αυτό το μήνα, δίνοντας το στίγμα για τη διάθεση του κ. Νανούρη να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων Νanou και πέρα από τα donuts.

    nanou2

     

     

     

    “To όνομα Νanou θέλουμε να γίνει συνώνυμο με ποιοτικά προϊόντα που το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να τα βρει μόνο σε μας. Στα σχέδιά μας είναι να προσθέσουμε σύντομα και άλλα προϊόντα που δεν έχουν καμία σχέση με τα donuts αλλά θα είναι ιδιαίτερης ποιότητας.

     

     

     

    Για παράδειγμα θέλουμε να βάλουμε “αλάτι βράχων”, φυσικό και ιδιαίτερης νοστιμιάς, που θα μαζεύουμε εμείς από τη βορειοανατολική Νάξο και θα συσκευάζουμε για να πωλείται με το όνομα “αλάτι Nanou”. Θέλουμε επίσης να επεκταθούμε σε άλλα αποξηραμένα βότανα και φρούτα πάντα από τη Νάξο όπως αποξηραμένο φασκόμηλο και γαϊδουράγκαθο αλλά και βασιλικά δαμάσκηνα, τα ιδιαίτερης γεύσης δαμάσκηνα που παράγονται στην Απείρανθο της Νάξου”.

    nanou7

    Ο χυμός ροδιού ήταν το πρώτο από τη σειρά των νέων προϊόντων nanou, παράγεται στην Πελοπόννησο, σε ένα κτήμα με ροδιές έκτασης 250 στρεμμάτων όπου ο χυμός παρασκευάζεται καταψύχεται και συσκευάζεται την ίδια μέρα, χωρίς συντηρητικά. “Η τιμή του είναι 2,20 ευρώ τα 250 γρ. Ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με τους ανάλογους χυμούς στα σουπερμάρκετ και είναι ένας χυμός χωρίς ζάχαρη και χωρίς συντηρητικά” αναφέρει ο κ. Νανούρης.nanou3
    Σήμερα τα καταστήματα Nanoudonuts είναι 80 στην Αττική και 30 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ξεκίνησαν στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2012 και μέσα σε λίγους μήνες έγιναν η τρέλα της πόλης, με τις χαρακτηριστικές μεγάλες ουρές επειδή ανοίγουν μόνο δυόμιση ώρες κάθε βράδυ. Σήμερα οι ουρές έχουν κοπάσει και τα καταστήματα εμπλουτίζουν τη γκάμα των προϊόντων τους.

    nanou6

    Ο Γιάννης Νανούρης ιδρυτής της εταιρείας Nanou Donuts house, έχει σπoυδάσει χημικός τροφίμων και βρίσκεται στην παραγωγή ντόνατς από το 1979 φροντίζοντας να χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρώτες ύλες επί 33 ολόκληρα χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ