• Business

    Γ. Μαργώνης (Παπαστράτος): Μονόδρομος το reskilling – Οι μεγάλες εταιρείες έχουμε ευθύνη να συμβάλλουμε

    • Άννα Διανά
    Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος

    Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος


    Το reskilling είναι μονόδρομος και εμείς ως μεγάλες εταιρείες έχουμε ευθύνη να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Οφείλουμε να δώσουμε την έμπνευση και τα εργαλεία στους ανθρώπους που μας έφτασαν μέχρι εδώ να προχωρήσουν.

    Τη σχετική επισήμανση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος  της Παπαστράτος, κ. Γιώργος Μαργώνης μιλώντας σε πάνελ στο φόρουμ των Δελφών, σχετικά με την καινοτομία και το πρόβλημα της έλλειψης ταλέντων.

    Ο νέος επικεφαλής της εν Ελλάδι θυγατρικής της Philip Morris International αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό της Παπαστράτος από μια παραδοσιακή καπνοβιομηχανία σε μια τεχνολογική εταιρεία καινοτομίας. Ένα εγχείρημα εύκολο για μια startup που στήνει από την αρχή, αλλά δύσκολο για μια εταιρεία που δουλεύει 95 χρόνια με παραδοσιακό τρόπο. «Αυτό το ταξίδι του μετασχηματισμού, το ταξίδι της καινοτομίας είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

    «Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στους ανθρώπους που μας έφτασαν μέχρι εδώ. Οι εταιρείες έχουμε ευθύνη στο να δώσουμε έμπνευση σε νέους ανθρώπους αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία σε έναν εργαζόμενο που έκανε κάτι άλλο στο παρελθόν να κάνει στροφή στην καριέρα του. Οι άνθρωποι μεγαλύτερη ηλικίας που έχουν μια καριέρα μπορούν λόγω εμπειρίας να προσφέρουν ακόμα πολλά αλλά χρειάζονται και την έμπνευση και τα εργαλεία για να το κάνουν. Κάτι που η Παπαστράτος κάνει εδώ και καιρό» πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στην κουλτούρα επιχειρηματικότητας τόνισε ότι είναι στο DNA των Ελλήνων και ότι η εσωστρέφεια διαπιστώνεται μόνο σε περιόδους δύσκολες. Όπως είπε, η ελληνική επιχειρηματικότητα ιστορικά υπήρχε και διέπρεπε όταν οι υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες και περιβάλλον για να το κάνουν. Υπογράμμισε ακόμη ότι είμαστε μια από τις χώρες με μεγαλύτερα ποσοστά ελευθέρων επαγγελματιών στην Ευρώπη κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιχειρούν έστω και σε μικρότερη κλίμακα ενώ έκανε λόγο για ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο ελληνικό επιχειρείν, την προσαρμοστικότητα.

    «Οι Έλληνες έχουμε κάποια στοιχεία που μας διαφοροποιούν και τα οποία είναι πολύτιμα ιδιαίτερα στη συγκυρία των τελευταίων χρόνων που το εξωτερικό περιβάλλον αλλάζει συνεχώς. Ο Ελληνας επιχειρηματίας είναι προσαρμοστικός».

    Σημείωσε ακόμη είναι σημαντική η κατάλληλη εκπαίδευση, η εξωστρέφεια αλλά και η μη δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας που υπάρχει κάποιες φορές. Όπως είπε είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η επιχειρηματικότητα πηγαίνει μπροστά την κοινωνία αν είναι σωστή, καθαρή και διαφανής. Και πλέον υπάρχει μεγάλο κομμάτι της επιχειρηματικότητας που είναι έτσι.

    Διαβάστε επίσης

    Νίκος Σταθόπουλος: Eλπίζω η χώρα να μην γυρίσει πίσω

    Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Το επόμενο στοίχημα της ΒΙΑΝΕΞ είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη εταιρεία Υγείας στα Βαλκάνια



    ΣΧΟΛΙΑ