• Business

    Γ. Οικονόμου: Το big deal του εφοπλιστή – Εκρηκτική άνοδος της μετοχής κατά 96%

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Η ναυτιλιακή DryShips, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, ανακοίνωσε την επίσημη ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Kalani Investments που αφορά την πώληση ενός πακέτου κοινών μετοχών συνολικής αξίας 200 εκατ. δολαρίων, κάτι που είχε ανακοινώσει από το Δεκέμβριο του 2016.

    Ειδικότερα, η DryShips ολοκλήρωσε μια διαδικασία η οποία όμως, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα ολοκληρωνόταν εντός 24 μηνών. Ωστόσο, αυτή ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα, χωρίς να περάσουν ούτε 30 μέρες από τότε που η ναυτιλιακή γνωστοποίησε την επένδυση.

    Η πώληση των κοινών ονομαστικών μετοχών στην Kalani απέφερε στη DryShips πολύ μεγάλα έσοδα που αγγίζουν τα 198 εκατ. δολάρια. Στο εξής η εταιρεία διαθέτει 36.253.870 κοινές μετοχές.

    Τα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση των μετοχών αυτών, η ναυτιλιακή πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    • Ο τίτλος της DryShips στη συνεδρίαση της Wall Street της Τρίτης 31 Ιανουαρίου στις 18.35 (ώρα Ελλάδος) διαπραγματεύονταν στα 4,83 δολάρια με εκρηκτική άνοδο της τάξεως του 96,34%, η οποία οφείλεται στο άκουσμα της είδησης της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με την Kalani Investments. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    Γιώργος Οικονόμου

    Ο κ. Οικονόμου, που είναι ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολιάζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας, τόνισε ότι «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε κεφάλαια ύψους 198 εκατ. δολαρίων από την πώληση μετοχών. Με διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 300 εκατ. δολαρίων, έχουμε ισχυροποιήσει τη θέση μας ώστε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το στόλο μας και με τη σωστή διαχείριση των κερδών μας να αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς της ναυτιλίας».

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 27 Δεκεμβρίου, η εισηγμένη στην αγορά του NASDAQ DryShips, είχε ανακοινώσει ότι ήλθε σε ιδιωτική συμφωνία με την Kalani Investments Limited, στην οποία πούλησε το πακέτο των μετοχών αυτών.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα αυτή συμφωνία προβλέπει πως η Kalani δε θα μπορούσε να έχει απαίτηση επί των πωλήσεων, ενώ είχε και την υποχρέωση να εξαγοράσει τις κοινές μετοχές σύμφωνα με τους όρους που έθεσε η εταιρεία του κ. Οικονόμου. Ακόμη, η DryShips είχε προχωρήσει και σε έκδοση κοινών μετοχών συνολικής αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων στην Kalani ως commitment fee.

    Παράλληλα, στη συμφωνία δε συμπεριλήφθηκαν άλλα επενδυτικά προϊόντα, όπως warrants, παράγωγα ή μετοχές άλλων σειρών.

    Σημειώνεται ότι αυτή η επενδυτική κίνηση αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά σε συνεργασία με την Kalani, η οποία έχει την έδρα της στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Ακόμη ένα ισχυρό ναυλοσύμφωνο για τη Diana

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός: Πιο ισχυρή από ποτέ η GasLog Partners



    ΣΧΟΛΙΑ