• Business

    Γ. Γκούμας: Ψάχνει αγοραστές για το πιο σύγχρονο πλοίο της η Equinox

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Αγοραστές για το πιο σύγχρονο πλοίο της αναζητά η ελληνική ναυτιλιακή Equinox Maritime, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γκίκας Γκούμας, που φέρεται να προσβλέπει σε έσοδα της τάξεως των 24 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το χωρητικότητας 61.000 dwt πλοίο Equinox Melida (κατασκευής 2016) είναι διαθέσιμο προς επιθεώρηση στο Νιούκαστλ της Αυστραλίας αυτήν και την επόμενη εβδομάδα. Αν και το ποσό που κατέβαλε η Equinox για την παραγγελία του πλοίου δεν είχε γίνει γνωστή το 2014, όταν και έγινε η παραγγελία, το TradeWinds την τοποθετεί στα 29 εκατομμύρια δολάρια. Η σημερινή αξία του πλοίου είναι ασφαλώς χαμηλότερη από το ποσό αυτό, όμως σίγουρα υψηλότερη σε σχέση με τος αρχές του 2016, όταν είχε πέσει κάτω από τα 17 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Γκίκας Γκούμας ξεκαθάρισε πάντως πως το πλοίο θα πωληθεί μόνο αν επιτευχθεί η τιμή-στόχος της εταιρείας, τονίζοντας πως η πώληση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της.

    Ο στόλος της Equinox αποτελείται από 14 πλοία ξηρού φορτίου με μέση ηλικία 6 ετών, καθώς η εταιρεία έχει παραλάβει 10 νεότευκτα πλοία supramax από το 2012 έως το 2016. Η τελευταία φορά που απέκτησε μεταχειρισμένο πλοίο ήταν το 2011, όταν είχε αγοράσει το χωρητικότητας 53.000 dwt Grigorpan (κατασκευής 2002), το οποίο πούλησε έναντι 6 εκατ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιες ελληνικές ναυτιλιακές πουλάνε τα παλιά τους bulkers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Διεκδικεί μεγάλο project στη Βραζιλία η GasLog

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ανοίγει ο δρόμος για ειδική διαχείριση-Τέλος Νοεμβρίου η συζήτηση



    ΣΧΟΛΙΑ