• Τράπεζες

    Γ. Χαντζηνικολάου (Τρ. Πειραιώς): Η έκδοση του 10ετούς ομολόγου ανοίγει ευκαιρία για τις τράπεζες

    Γιώργος Χαντζηνικολάου

    Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΕΤ


    Για ευκαιρία των ελληνικών τραπεζών να αναζητήσουν μια νέα πηγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, μετά την έκδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου από τα Ιωάννινα, όπου με τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου και κλιμάκιο στελεχών της τράπεζας επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις.

    Ο κ. Χαντζηνικολάου δήλωσε πως η έκδοση του 10ετούς ομολόγου είναι μια εξέλιξη σταθμός για την ελληνική οικονομία, ενώ εξήγησε πως όσο μεγαλώνει η άνεση των τραπεζών, με τις διάφορες πηγές χρηματοδότησης, μεγαλώνει και η ικανότητά μας να χρηματοδοτήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, η οποία είναι η μόνη πραγματική διέξοδος για την λύση των προβλημάτων στην απασχόληση.

    “Ευκαιρία σήμερα να χαιρετίσουμε την έκδοση του 10ετους ομολόγου από τη χώρα, που αποτελεί εξέλιξη σταθμό και αποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό τη βελτίωση που έχει γίνει στην ελληνική οικονομία. Με την έκδοση αυτή ανοίγουν οι ευκαιρίες για τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν και να βρουν επίσης μια επιπλέον πηγή κεφαλαίου στο εξωτερικό, όπου σιγά-σιγά οι ξένοι επενδυτές διαμορφώνουν μια καλύτερη εικόνα για την Ελλάδα. Κι όσο μεγαλώνει η άνεση των τραπεζών, με τις διάφορες πηγές χρηματοδότησης, μεγαλώνει και η ικανότητά μας να χρηματοδοτήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Γιατί η υγιής επιχειρηματικότητα, είναι η μονή διέξοδος για τη δημιουργία απασχόλησης και είναι η πραγματική απάντηση που θα δώσουμε στο brain drain” δήλωσε ο κ. Χαντζηνικολάου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκαλυπτικό: Αυτοί είναι που πήραν το ελληνικό ομόλογο των 2,5 δισ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταϊκούρας: Προς την σωστή κατεύθυνση η έκδοση του 10ετούς ομολόγου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο 3,90% «κλείδωσε» το επιτόκιο για το 10ετές ομόλογο



    ΣΧΟΛΙΑ