• Business

    Γ. Αληγιζάκης: H Eλινόιλ μπαίνει στο φυσικό αέριο

    • NewsRoom


    Άδεια προμήθειας φυσικού αερίου στην εισηγμένη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Ελινόιλ, χορήγησε με απόφασή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), γεγονός που οφείλεται στις ενέργειες του διευθύνοντα συμβούλου της, Γιάννη Αληγιζάκη. Η εταιρεία που έχει μακροχρόνια δραστηριότητα στα βιομηχανικά καύσιμα, οργανώνεται για την τροφοδοσία πελατών της με φυσικό αέριο, ενόψει απελευθέρωσης της αγοράς, καθώς αυτή έχει δρομολογηθεί. Η άδεια που έλαβε η Ελινόιλ έχει διάρκεια 20 ετών.

    Σημειώνεται πως στο εννεάμηνο τα ενοποιημένα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη του ομίλου  ανήλθαν σε 3,2 εκατ. έναντι 1,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

    Με άλλη απόφασή της, η ΡΑΕ χορήγησε άδεια προμήθειας στην εταιρεία logistic της Θεσσαλονίκης ΜΑΚΙΟΣ ΑΕ, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στο Καλοχώρι.

    Με τις δύο νέες άδειες, ο αριθμός των εταιρειών που έχουν δικαίωμα να προμηθεύουν φυσικό αέριο σε καταναλωτές ανέρχεται σε 21.

    Για τη λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς λιανικής με κατάργηση του αποκλειστικού δικαιώματος προμήθειας για τις τρεις ΕΠΑ, ήδη οι τρεις ΕΠΑ και η ΔΕΠΑ έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για τους Κανονισμούς Τιμολόγησης της Δραστηριότητας Διανομής (διαχείριση δικτύων πόλης), τις οποίες οι ΡΑΕ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση.



    ΣΧΟΛΙΑ