• Business

    Γ. Αλαφούζος: Νέος CFO στην Okeanis Eco Tankers

    Γιάννης Αλαφούζος

    Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής


    Η ναυτιλιακή Okeanis Eco Tankers, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου, προσέλαβε νέο Oικονομικό Διευθυντή (CFO). Πρόκειται για τον Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε επικεφαλής στρατηγικής, ανάλυσης και επενδυτικών σχέσεων στην BW LPG, στη Σιγκαπούρη.

    Η κορυφαία εταιρία του κλάδου των VLGC  που διαπραγματεύεται στην αγορά του Όσλο από τα τέλη του 2013, έχει συμμετάσχει σε αρκετές συγχωνεύσεις και εξαγορές. Η πρόταση για την μετακίνηση του κ. Παπαϊωάννου στην Okeanis Eco Tankers, η οποία επίσης έχει εισαχθεί στην αγορά Merkur του χρηματιστηρίου του Όσλο, έγινε από τους μετόχους και του διευθυντές της εταιρίας.

    Ο κ. Παπαϊωάννου ανέλαβε τη θέση της κας Θάλειας Καλαφάτη, η οποία παραμένει στην εταιρία, καθώς, να θυμίσουμε ότι εργάζεται στην Kyklades Maritime, την άλλη ναυτιλιακή της οικογένειας Αλαφούζου από το 1992 και η συμβολή της στην ανάπτυξη και την εισαγωγή της Okeanis στο χρηματιστήριο ήταν καθοριστική.

    Με την έλευση του κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος θα συνεργάζεται με την προκάτοχο του, η Okeanis θα είναι σε θέση να διατηρήσει τις σχέσεις της με τις συνεργαζόμενες τράπεζες αλλά και να αναπτύξει σχέσεις με νέους δανειστές.

    Πρόκειται για την πρώτη ναυτιλιακή της οικογένειας Αλαφούζου που εισάγεται σε χρηματιστηριακή αγορά, ενώ ανάλογη εμπειρία είχαν οι μέτοχοι με την εφημερίδα Καθημερινή.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Okeanis Eco Tankers είναι ο Γιάννης Αλαφούζος και COO o Αριστείδης Αλαφούζος.

    Ο Γιάννης Παπαϊωάννου έχει εμπειρία άνω των 12 ετών στον ναυτιλιακό κλάδο και συγκεκριμένα στον τομέα χρηματοδότησης, κεφαλαιαγορών και έρευνας. Είναι κάτοχος  πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και M.Sc. στην διαχείριση επενδύσεων από το Cass Business School.

    Γιάννης Αλαφούζος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Α. Φράγκου: Η Ελληνίδα που οδήγησε πέντε εταιρίες της στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η πορεία προς την κορυφή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Τσάκος: Η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση για την TEN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Γ. Παππάς: Η νέα κίνηση ανανέωσης του στόλου της Star Bulk

     



    ΣΧΟΛΙΑ