• Business

    Fox News: Αποχώρησε ο Τάκερ Κάρλσον – Πλήγμα άνω των $500 εκατ. στην κεφαλαιοποίηση

    • NewsRoom
    Τάκερ Κάρλσον

    Τάκερ Κάρλσον


    Σοβαρές επιπτώσεις δείχνει να έχει στην αποτίμηση του Fox News η αποχώρηση του διάσημου παρουσιαστή του, Τάκερ Κάρλσον, με την μετοχή της ειδησεογραφικής ναυαρχίδας του Ρούμπερτ Μέρντοχ να υποχωρεί έως και άνω του 5% αφότου έγινε γνωστή η εξέλιξη.

    Ο τίτλος του Fox Corp σημείωσε απώλειες έως και 5,4% στις συναλλαγές της Δευτέρας, η μεγαλύτερη πτώση της από τον Οκτώβριο, στον απόηχο της αποχώρησης Κάρλσον.

    Σε όρους κεφαλαιοποίησης η πτώση αγγίζει τα 690 εκατομμύρια δολάρια. Στην πορεία της ημέρας ωστόσο η πτώση της μετοχής μειώθηκε στο 3,5%, περιορίζοντας αντίστοιχα και το πλήγμα στην κεφαλαιοποίηση.

    Να σημειωθεί δε, ότι η αποχώρηση του Κάρλσον, η οποία έγινε κοινή συναινέσει, ήρθε λίγο μετά το διακανονισμό “μαμούθ” του Fox ύψους 787 εκατομμυρίων με την Dominion Voting Systems για συκοφάντηση της εταιρείας, με βάση τους ισχυρισμούς του Τραμπ περί νοθείας στις εκλογές του 2020.

    Υπενθυμίζεται ότι ο  Τάκερ Κάρλσον ήταν ένα από τα στελέχη του δικτύου τα οποία θα κατέθεταν στη δίκη, προτού το Fox αποφασίσει να προχωρήσει στον νομικό συμβιβασμό.

    Η εκπομπή “Tucker Carlson Tonight” ήταν από τις δημοφιλέστερες της καλωδιακής τηλεόρασης, πρώτη σε τηλεθέαση στη ζώνη της εξαιρουμένων αθλητικών αγώνων. Ο ίδιος ο Κάρλον είχε βρεθεί πολλές φορές στο προσκήνιο της δημοσιότητας για τις αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις που συνήθιζε να κάνει από το βήμα του Fox σε πλήθος θεμάτων, από το ενδεχόμενο νοθείας των αμερικανικών εκλογών έως τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας.

    Επιπλέον, το βίντεο που κυκλοφορεί στο twitter εμφανίζει τον Κάρλσον να κλείνει την εκπομπή του την Παρασκευή λέγοντας “θα τα πούμε ξανά την Δευτέρα”.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΛΠ: Στα 22,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ