• Business

    Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα…με την επέλαση “Αστεριών”!


    Στο ζενίθ θα φτάσει ο ανταγωνισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, καθώς τα “Αστέρια” της Γλυφάδας ετοιμάζονται να “ξαναφωτίσουν” την παραλία, αυτή τη φορά όμως, υπό τη μορφή ξενοδοχείου και όχι μόνο! Το μείζον ερώτημα είναι: Τι σκοπεύουν να πράξουν οι νέοι ιδιοκτήτες του “Αστέρα Βουλιαγμένης”; Στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality S.A. πέρασαν τα ιστορικά “Αστέρια” της Γλυφάδας και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εργασίες ανακατασκευής του ακινήτου αλλά και η χρήση για την οποία προορίζεται. Το ακίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, περνά τώρα ουσιαστικά στην θυγατρική της Grivalia για τον ξενοδοχειακό τομέα, την  Grivalia Hospitality S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο η οποία έχει συγκεντρώσει τεράστια κεφάλαια και διαθέτει ρευστότητα για να προχωρήσει σε επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο. Το ακίνητο έχει πάρει από τις αρχές του 2016 άδεια και μπορεί να κτιστεί ξενοδοχείο 400 κλινών, πολυτελείς βίλες, πισίνες, σπα, αλλά και συνεδριακό κέντρο 600 ατόμων και να γίνει το… αντίπαλον δέος του “Αστέρα Βουλιαγμένης” ο οποίος αναμένεται να περάσει “στα χέρια” των νέων ιδιοκτητών του εντός του μηνός Οκτωβρίου. Ομως τα προβλήματα με τους εργαζόμενους εξακολουθούν να παραμένουν ανεπίλυτα.

    Η συγκεκριμένη γνωστή σε όλους μας, έκταση των “Αστεριών” της Γλυφάδας, αποτελείται από 285 στρέμματα με κτίρια στα οποία έχουν φιλοξενηθεί από τον ιδιοκτήτη-επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη, γνωστά κέντρα όπως “Ark Restaurant”, “Balux”, “Baluxaki”. Ο επιχειρηματίας Γ.Παπαθεοχάρης σχεδίαζε από το 2015 να μετατρέψει το ακίνητο σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με πεντάστερο, σπα, πισίνες, βίλες κ.λπ. ωστόσο ο “Αστέρας” όπως μετονομάστηκαν τα “Αστέρια” έμεινε αναξιοποίητος λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο ιδιοκτήτης πιέστηκε από τις τράπεζες στις οποίες χρωστούσε πολλά εκατομμύρια ευρώ να… το βγάλει στο σφυρί.

    Tα θρυλικά “Αστέρια” δημιουργήθηκαν την δεκαετία του ’60 στην παραλία της Γλυφάδας από τους αρχιτέκτονες  Εμμ. Βουρέκα, Π. Βασιλειάδη και Π. Σακελλάριο υπό την εποπτεία της Εθνικής Τράπεζας η οποία είχε νοικιάσει την έκταση από τον ΕΟΤ.  Το 1999 η έκταση πέρασε από την Εθνική Τράπεζα στην εταιρεία ΕΣΤΡΕΛΙΑ, και αργότερα στον όμιλο Παπαθεοχάρη.  Ο Εμμ. Βουρέκας (1907-1993), είναι ο δημιουργός πολλών έργων στην Αθήνα τις δεκαετίας ’50, 60’ 70, όπως το Hilton των Αθηνών, η Ωκεανίδα κλπ.

    Υπενθυμίζεται ότι η Εστρέλια είχε σχεδιάσει τη δημιουργία γιγαντιαίου ξενοδοχείου 850 κλινών που όμως δεν προχώρησε ποτέ. Το business plan που είχε φτιάξει ο Παπαθεοχάρης προέβλεπε, μεταξύ άλλων, ξενοδοχείο 5 αστέρων και δυναμικότητας 400 κλινών, τουριστικές κατοικίες (σουϊτες και επιπλωμένα διαμερίσματα) αλλά και αυτόνομες βίλες. Παράλληλα, σχεδίαζε τη δημιουργία συγκροτήματος Κέντρου Αναζωογόνησης και Ομορφιάς, αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια υποδοχής, κοινόχρηστων χώρων και εστιατορίου, πισίνες, παιδότοπους, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης αλλά και εστιατόρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και Εκθεσιακό χώρο, που διαμορφώνονται στην περιοχή του πρώην νυχτερινού κέντρου “Αστέρια”.

    Την αξιοποίηση της έκτασης, είχε αναλάβει η εταιρεία “Ναυσικά Ανώνυμη Εταιρεία –Τουριστικές – Καλλιτεχνικές – Ναυτιλιακές –Οικοδομικές Επιχειρήσεις” του κ.Γ. Παπαθεοχάρη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/xesikosan-kino-o-ian-stratis-ke-mad-street-sti-sinavlia-tou-whats-night/79183



    ΣΧΟΛΙΑ