• Business

    Φώτης Μπόμπολας: Ο Πήγασος, οι τράπεζες και οι προθέσεις του εκδότη 24 ώρες μετά την Βουλή

    Φ. Μπόμπολας

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    Δε μας έκανε και πολύ… σοφότερους ο Φώτης Μπόμπολας με την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια προς κόμματα και ΜΜΕ, τουλάχιστον όσον αφορά στο μέλλον του «Πήγασου», καθώς απέφυγε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στις σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών και άφησε πολλά ερωτηματικά να πλανώνται γύρω από το αν σκοπεύει να παραμείνει στον χώρο των media και πώς θα διαχειριστεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο όμιλος.

    Ένα εκ των βασικών ερωτημάτων που τέθηκαν στον μέτοχο της Πήγασος και της Τηλέτυπος είναι κατά πόσον ο ίδιος θα τοποθετήσει χρήματα στην εκδοτική του εταιρεία, από τη στιγμή που οι τράπεζες δεν την χρηματοδοτούν πλέον. Ο κ. Μπόμπολας δεν απάντησε σαφώς, αλλά περιορίστηκε να διευκρινίσει ότι «Βάζω λεφτά στην επιχείρηση εδώ και χρόνια από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Ό,τι μπορώ θα κάνω».

    Όταν ρωτήθηκε αν το δάνειο μπορεί να καλυφθεί ή θα είναι η κοινωνία αυτή που θα το πληρώσει στο τέλος, ο Φώτης Μπόμπολας απάντησε και πάλι ότι θα χρηματοδοτεί τον Όμιλο «όσο μπορεί και αντέχει», όμως ξεκαθάρισε πως «εάν οι τράπεζες ζητήσουν κι άλλα είναι δικό τους πρόβλημα».

    Οι ασαφείς απαντήσεις του Φώτη Μπόμπολα εντείνουν τις ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι στον Πήγασο, την ώρα που πληροφορίες οι οποίες κυκλοφορούν στην αγορά αναφέρουν πως ο ίδιος ετοιμάζεται για… ηρωική έξοδο από τον χώρο των ΜΜΕ.

    Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Πήγασος είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες με τις οποίες ο Φώτης Μπόμπολας βρίσκεται σε επαφή δε θέλουν καν να συζητήσουν το ενδεχόμενο χορήγησης νέας χρηματοδότησης, υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη εξαντλήσει την ανοχή τους απέναντι στην εταιρεία.

    Η αντιπρόταση του Φώτη Μπόμπολα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να περάσει το management του Πήγασου στις πιστώτριες τράπεζες, όμως και αυτή η αντιπρόταση δε φαίνεται να εξετάζεται με θετική διάθεση από την πλευρά των τραπεζών, που αντίθετα προσβλέπουν σε μία συνεργασία με τον Γιώργο και τον Λεωνίδα Μπόμπολα, ώστε να υπάρξουν διασφαλίσεις για τα δάνεια του Πήγασου. Μόνο που οι τελευταίοι δε δείχνουν διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο χώρο των media, έχοντας αποφασίσει συνειδητά εδώ και καιρό να απέχουν από τις εκδοτικές δραστηριότητες…

    Καθώς οι συζητήσεις με τις τράπεζες οδηγούνται σε αδιέξοδο, η ανησυχία για τους εργαζομένους στον όμιλο του Πήγασου εντείνονται, καθώς λύση δε φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα και το ενδεχόμενο μίας οριστικής κατάρρευσης κάθε άλλο παρά απίθανο είναι πια…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/giannis-stournaras-ke-nikos-pappas-pali-se-megali-kontra/65258



    ΣΧΟΛΙΑ