• Business

    Φώτης Μπόμπολας: Η αγωνία στα ύψη μετά την πλήρη στάση πληρωμών στις τράπεζες

    • NewsRoom
    Φώτης Μπόμπολας Πήγασος Έθνος

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    Kρίσιμες ώρες για τον Πήγασο. Από τη μία οργιάζουν οι φήμες ότι αποχωρεί ο Φώτης Μπόμπολας από τα διοικητικά, από την άλλη τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι ο Όμιλος έχει πάψει να εξυπηρετεί τα δάνειά του και ο κίνδυνος να καταγγελθούν είναι πλέον στο “κόκκινο”. Όσον αφορά στον προαλειφόμενο ως διάδοχο του Φώτη Μπόμπολα στα της διοίκησης έντονα αναφέρεται το όνομα του Αλέξη Σκαναβή, που σήμερα είναι εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» και παλαιότερα του «Επενδυτή». Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι ο Φώτης Μπόμπολας αποχωρεί.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που κάνουν λόγο για πλήρη παύση πληρωμών από τον Όμιλο, τελευταία τράπεζα προς την οποία σταμάτησαν οι πληρωμές, είναι η Alpha, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα για τον έτερο δανειστή της εταιρείας, την Εθνική. Επιπρόσθετα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πειραιώς έχει καταγγείλει τα δάνεια του ομίλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Alpha  δεν έχει προχωρήσει σε καταγγελίες των δανείων του Πηγάσου.

    Και μπορεί ο Γιώργος Μπόμπολας να έχει τη δυνατότητα να καλύπτει οποιοδήποτε πρόβλημα του Ομίλου, οι προθέσεις ωστόσο αναφορικά με το μέλλον -ή για το πούμε ωμά, τη χρησιμότητα- του Πήγασου, παραμένουν άγνωστες. Και αυτό προκαλεί έκδηλη ανησυχία δεδομένου ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας έχουν πλέον σαφή προσανατολισμό και όπως όλα δείχνουν σε αυτόν δεν περιλαμβάνεται ο χώρος των media.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλομέτοχος της Πήγασος το 2015 έβαλε στην εταιρία κεφάλαια 3,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την 31/12/2015 εξασφάλισε χαμηλότοκο δάνειο από εταιρία με έδρα τον Παναμά.  Ειδικότερα ο όμιλος φέρεται να σύναψε με την Rostrovar Capital δάνειο ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 2% το οποίο θα αποπληρωθεί σε δόσεις εντός του 2017.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του περασμένου χρόνου τα βραχυπρόθεσμα δάνεια του ομίλου Πήγασος ήταν 148 εκ ευρώ εκ των οποίων 53 εκ ευρώ είχε η Alpha, 51 εκ ευρώ η Εθνική και 36 εκ ευρώ περίπου ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς (27 η Πειραιώς και 9 η πρώην Κύπρου).

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/piter-livanos-gaslog-ipegrapse-eptaetes-simvoleo-tin-total-en-meso-krisis/60304



    ΣΧΟΛΙΑ