• Business

    Forbes: Οι 10+1 Έλληνες στη λίστα των δισεκατομμυριούχων για το 2024 – Πρωτιά για την Μαρία Αγγελικούση

    • NewsRoom
    Μαρία Αγγελικούση - Τέλης Μυστακίδης

    Μαρία Αγγελικούση – Τέλης Μυστακίδης


    Ισχυρή ήταν η εκπροσώπηση των Ελλήνων στη λίστα του Forbes για τους δισεκατομμυριούχους του 2024.

    Με επιπλέον τέσσερις νέες εισόδους, 10 Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές κατάφεραν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την περιουσία τους.

    Η Μαρία Αγγελικούση, η οποία πέρσι έκανε την πρώτη της εμφάνιση τη λίστα του Forbes, με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, κατάφερε και φέτος να διατηρήσει την πρωτιά μεταξύ των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

    Μάλιστα ανέβηκε θέση από την περσινή κατάταξη, καθώς είναι πλέον η 432η πιο πλούσια, από 455η το 2023, με περιουσία 6,4 δισ. δολάρια.

    Την δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων διατηρεί και ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με 3,3 δισ. δολάρια, έναντι 3,2 δισ. δολάρια το 2023.

    Σταθερά στην τρίτη θέση και ο Φίλιππος Νιάρχος, όπως και το 2023 με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

    Νέες είσοδοι

    Την έκπληξη κάνει στη τέταρτη θέση ο Γιώργος Προκοπίου και η οικογένειά του, ο οποίος πέρσι δεν ήταν στη λίστα  του Forbes. Με περιουσία 2,6 δισ. δολάρια, βρίσκεται στην 1286η θέση μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο.

    Στην πέμπτη θέση υπάρχει μία ακόμα νέα είσοδος, αυτή του Κωνσταντίνου Μαρτίνου και της οικογενείας του, με 2,3 δισ. δολάρια και με κατάταξη μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων την 1438η θέση.

    Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης και η οικογένειά του, όπως και πέρσι (σ.σ. αν και πέρσι ήταν μόνο έξι Έλληνες στη λίστα του Forbes). H περιουσία του εκτιμάται στα 2,2 δισ. δολάρια, αυξημένη σε σχέση με πέρσι, που υπολογιζόταν στα 1,5 δισ. δολάρια.

    Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος ήταν και στην περσινή λίστα. Η περιουσία του έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρσι από 1,9 δισ. δολάρια στα 2,2 δισ. δολάρια.

    Ακολουθεί στην όγδοη θέση η Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της (πέρσι βρισκόταν στην πέμπτη θέση) με περιουσία 1,8 δισ. δολάρια, αυξημένη συγκριτικά με τα 1.6 δισ. δολάρια το 2023.

    Στις τελευταίες δύο θέσεις συναντάμε δύο νέες προσθήκες σε σχέση με την περσινή λίστα, τον Ανδρέα Μαρτίνο και την οικογένειά του με 1,8 δισ. δολάρια περιουσία και τον Αθανάσιο Μαρτίνο και την οικογένειά του με 1,5 δισ. δολάρια περιουσία.

    Και μία ξεχωριστή περίπτωση

    Στη λίστα των δισεκατομμυριούχων είναι και η Βίκυ Σάφρα με την οικογένειά της, η οποία όμως εντάσσεται στην κατηγορία των πιο πλούσιων ανθρώπων από τη Βραζιλία.

    Ειδικότερα, η Βίκυ Σάφρα εκτιμάται ότι έχει περιουσία ύψους 20,6 δισ. δολαρίων και βρίσκεται στην 94η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Greeks έκλεισαν τα ναυπηγεία του κόσμου: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 373 πράσινα πλοία

    Έλληνες εφοπλιστές: Εκσυγχρονίζουν τους στόλους τους με πυξίδα την πράσινη ναυτιλία

    Maran Tankers (Μαρία Αγγελικούση): Πούλησε δύο δεξαμενόπλοια και εισέπραξε 66,5 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ