• Business

    Folli Follie: Σε νέα μέγγενη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Αποζημιώσεις θα ζητήσουν οι ομολογιούχοι

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Μία ακόμα δύσκολη δοκιμασία φαίνεται πως θα πρέπει να περάσει η διοίκηση της Folli Follie, καθώς σημαντικός αριθμός ομολογιούχων της εταιρείας φέρεται να κινεί τις διαδικασίες για την κατάθεση προσφυγών, προκειμένου να ζητήσουν αποζημιώσεις από τη διοίκηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού έχει συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ομολογιούχων για να συσταθεί ένα “κλαμπ” ομολογιούχων που θα στραφεί νομικά κατά της Folli Follie, ζητώντας πιθανότατα την πρόωρη αποπληρωμή των ομολόγων που διακρατούν. Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, είναι σαφές πως το πρόβλημα για τη διοίκηση της εταιρείας θα είναι μεγάλο, αφού εν μέσω των πιέσεων που δέχεται πανταχόθεν, θα έχει ένα ακόμα πρόβλημα να αντιμετωπίσει.

    Και δεν είναι μικρό πρόβλημα. Η εταιρεία έχει εκδώσει δύο ομόλογα: ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ονομαστικής αξίας 249,5 εκατ. ευρώ που λήγει το 2019, και ένα ονομαστικής αξίας περίπου 130 εκατ, ευρώ που λήγει το 2021. Μάλιστα, το δεύτερο, που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2017, είναι unrated και χωρίς εξασφαλίσεις, και σήμερα διαπραγματεύεται περίπου στο 40% της ονομαστικής του αξίας στο SIX Swiss Stock Exchange. Το πόσοι και ποιοι είναι οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές που κατέχουν ομόλογα της εταιρείας δεν είναι γνωστό, αλλά εκτιμάται ότι πολλοί από αυτούς έχουν “παγιδευτεί” από την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας και αναζητούν τρόπο διαφυγής. Μάλιστα, ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει από τα μέλη του Χρηματιστηρίου να την ενημερώσουν εγγράφως για το αν διακρατούν ομόλογα της Folli Follie.

    Ασαφές είναι επίσης το αν τα ομολογιακά αυτά δάνεια περιλαμβάνουν όντως ρήτρες πρόωρης αποπληρωμής. Σε αυτήν την περίπτωση, αν τα δύο τρίτα των ομολογιούχων ζητήσουν την πρόωρη αποπληρωμή τους, τότε η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να υπακούσει. Όμως ακόμα κι αν δεν υπάρχουν, πιθανόν οι ομολογιούχοι να στραφούν δικαστικά κατά της εταιρείας, επικαλούμενοι λόγους καταγγελίας των σχετικών συμβάσεων, και τότε προφανώς τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τη Folli Follie, που μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη ακόμα και με συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Ποια είναι τα 10 φυσικά πρόσωπα των Folli Follie που βρίσκονται στο στόχαστρο της Κεφαλαιαγοράς για κακουργήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φορο-σοκ από τα εκκαθαριστικά: Στα 950 ευρώ ο μέσος φόρος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζητήματα προσωπικών δεδομένων στις ανέπαφες (contactless) συναλλαγές με κάρτες ελληνικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ