• Business

    Folli Follie: Παραιτήθηκε πριν απομακρυνθεί με δικαστική απόφαση ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    «Πρόλαβε» τις εξελίξεις αυτή τη φορά ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, πρώην CEO της αμαρτωλής Folli Follie, αφού υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας λίγο πριν εκδοθεί η σχετική δικαστική απόφαση.

    Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε σήμερα ενώπιον της προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου της Αθήνας η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την απομάκρυνση του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Folli Follie, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, από τo Δ.Σ. του ομίλου.

    Η πρόεδρος υπηρεσίας του Πρωτοδικείου, αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, δηλαδή τόσο την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την εταιρεία, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία, όπως προαναφέραμε νωρίτερα, διορίζεται στη θέση του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ο κ. Δημήτριος Βαλαχής του Ευστρατίου, όπως προτάθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε ακόμη την αναπλήρωση της θέσης που κατείχε στο ΔΣ ο παραιτηθείς πριν από λίγο χρονικό διάστημα Περικλής Δοντάς, κάτι το οποίο επίσης έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Στη θέση του κ. Περικλή Δοντά διορίζεται ο κ. Γεώργιος Ιωαννίδης.

    Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, κατόπιν άμεσης παρέμβασης των Νομικών Συμβούλων της Εταιρείας Folli Follie, κ. Θέμη Σοφού, Δικηγόρου και Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και της κ. Ειρήνης Γεωργακοπούλου, Δικηγόρου, σε αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αντικατάσταση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από νέο μέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Σοφός δήλωσε ότι ο κ. Κουτσολιούτσος είχε παραιτηθεί ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο για την προστασία των συμφερόντων της Εταιρείας και ότι η Εταιρεία συναινούσε να αντικατασταθεί από τον κ. Δημήτριο Βαλαχή του Ευστρατίου, όπως προτάθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Ο κ. Σοφός δήλωσε μάλιστα ότι η Folli Follie είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις της ορθής λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τους κανόνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης και πιστεύει στην επίτευξη της πολύμηνης διαπραγμάτευσης με τους Ομολογιούχους για την εξυγίανση της Εταιρείας και τη διάσωση της εργασίας 1000 εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πληρωθεί στο ακέραιο και δεν υφίσταται κανένα υπόλοιπο.

    Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασκεί υπεύθυνα νόμιμο εποπτικό έλεγχο, καθώς και ότι «εμείς θα προχωρήσουμε υπεύθυνα σε συνεργασία μαζί με τους εκπροσώπους της, με μοναδικό γνώμονα την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η επικύρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους της εταιρείας προς τους Ομολογιούχους, τη διαπραγμάτευση με τους οποίους συνεχίζουμε πυρετωδώς αποτελεσματικά».

    Η αποχώρηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το ΔΣ ήταν θέμα ωρών, μετά την αίτηση που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την απομάκρυνσή του.

    Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. αναμένεται να γίνει άμεσα.

    Το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πραγματοποιήθηκε δυνάμει της νέας ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα για την ελληνική κεφαλαιαγορά, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δυνατότητα να ζητά απευθείας από την ελληνική Δικαιοσύνη να διορίζει προσωρινή διοίκηση με βάση το άρθρο 69 του Αστικού Κώδικα, όταν διαπιστώνει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μελών της διοίκησης με εκείνα της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ