• Business

    Folli Follie: Ώρες αγωνίας και επιστροφή του Τ. Κουτσολιούτσου στην Αθήνα

    • The Wiseman


    Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά ούτε και διαψεύστηκαν από τα γραφεια της εταιριας στο  Αγ. Στέφανο, αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στην Αθήνα από το Χονγκ Κονγκ, ακόμη και σήμερα Παρασκευή. Έαν συμβεί, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι μπαίνουμε σε διαδικασία κορύφωσης του θρίλερ που εκτυλίσσεται γύρω από τη Folli Follie, καθώς ήδη συμπληρώνονται τρεις εβδομάδες από τη δημοσιοποίηση του report του QCM.

    Ο έλεγχος που πραγματοποιεί η EY είναι σε εξέλιξη και επί των ευρημάτων του θα δοθεί η τελική ετυμηγορία. Στην αγορά θεωρούν πως ο εταιρικός μετασχηματισμός της FFG μοιάζει μονόδρομος και πως μόνον ένα μέρος του ισολογισμού είναι solid.

    Το ταμπλό έχει ήδη αποτιμήσει τον όμιλο στο 1/3 της αξίας που είχε στις αρχές του χρόνου. Χθες η μετοχή με μεγάλη πτώση 25% “είδε” τα 4,8 ευρώ. Θυμίζουμε  πως εν μέσω της καταιγίδας του Grexit, ο τίτλος είχε υποχωρήσει στα 3,19 ευρώ (Μάιος 2012).

    Την ίδια στιγμή η Fosun έχει κινηθεί για να διασφαλιστεί απέναντι σε πιθανές κατηγορίες για inside trading και άλλες ευθύνες. Κάποιοι επιμένουν να βλέπουν μετοχικές εξελίξεις με τους Κινέζους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία. Πως όμως θα γίνει αυτό με το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγών, των λεγόμενων Security Fraud Class Action (SFCA), που στην Αμερική ιδίως, υποβάλλονται για λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις;

    Κουτσολιούτσος
    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος FF Group



    ΣΧΟΛΙΑ