• Business

    Folli Follie: Γιατί ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς η μετοχή. Το παρασκήνιο

    • NewsRoom
    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Ανοδικά κινείται ξανά στις τελευταίες συνεδριάσεις η Folli Follie ξεπερνώντας όπως φαίνεται το σκόπελο της πρόσφατης περιπέτειας από την εξαφάνιση του προέδρου της Fosun Guo Guangchang η οποία είναι στρατηγικός επενδυτής του ομίλου.

    Η μετοχή μετά το άκουσμα της είδησης για την εξαφάνιση του επικεφαλής της Fosun στα μέσα Δεκεμβρίου έφτανε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 45 μηνών (τρεισήμισι και πλέον ετών), ήτοι στα 13,84 ευρώ, αλλά στη συνέχεια αθόρυβα και μεθοδικά μέσα σε λίγες ημέρες πρόσθεσε στη τιμή της πάνω από 14%.

    Έκτοτε, με τις επιτυχημένες προσπάθειες της διοίκησης με επικεφαλής τον Τζ. Κουτσολιούτσο, και με τη στήριξη των μετόχων, κατάφεραν η μετοχή να καταγράψει μόλις δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στις 15/12 και στις 30/12, ακολουθώντας, και πολλές φορές υποστηρίζοντας, την ανοδική αντίδραση της αγοράς, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.

    Στις 31 Δεκεμβρίου η μετοχή συνέχισε ανοδικά, πάνω από τα 17 ευρώ, διευρύνοντας την άνοδο από τις 11 Δεκεμβρίου σε πάνω από τα 3 ευρώ.

    Πάντως οι αναλυτές, της Credit Suisse, υποβάθμισαν πρόσφατα τη σύσταση της μετοχής σε neutral από outperform, ενώ μείωσαν και την τιμή-στόχο στα 19,7 ευρώ.

    Από την άλλη, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος διατηρεί τη σύσταση “buy”, με μειωμένη τιμή στόχο στα 21,5 ευρώ.

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος, στο 9μηνο του έτους, εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 875,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 724 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με τα EBITDA στα 175,1 εκατ. και τα καθαρά κέρδη μετά στα 104,2 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ