• Business

    Fitch: Στο «B» η προσδοκώμενη αξιολόγηση του πενταετούς ομόλογου 500 εκ. ευρώ της Wind Hellas

    • NewsRoom
    Nasos Zarkalis WIND

    Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Wind


    Στην βαθμίδα «B» ανακοίνωσε πως θέτει την προσδοκώμενη αξιολόγηση του πενταετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ που αναμένεται να εκδώσει η Wind Hellas ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Παράλληλα, επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της εταιρείας στο «Β» με σταθερό outlook.

    Όπως επισημαίνει η Fitch, η τελική αξιολόγηση θα επικυρωθεί μόλις ο οίκος λάβει τα τελικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έχει ήδη λάβει.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fitch ότι οι βασικοί παράγοντες πίσω από την προσδοκώμενη αξιολόγηση του ομολόγου είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, η ανταγωνιστική θέση της Wind Hellas και η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει.

    Η Wind Hellas έδωσε οδηγία σε JP Morgan, Goldman Sachs και HSBC να προχωρήσουν στην έκδοση 5ετούς τίτλου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ο οποίος δεν μπορεί να ανακληθεί πριν από την παρέλευση διετίας (5ΝC2).

    Με τη νέα έκδοση, η διοίκηση της Wind σχεδιάζει να αποπληρώσει υφιστάμενα ομόλογα, συνολικού ύψους 275 εκατ. ευρώ που είχαν εκδοθεί το 2016 και το 2017, αλλά και να ενισχύσει το οικονομικό της «οπλοστάσιο», σε μια περίοδο που σχεδιάζεται (αν και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο) η ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) και στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ