• Business

    Εξώδικο της GD Infrastrutture – Μηχανικής προς το Υπ. Υποδομών για το Άκτιο – Αμβρακία

    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Μηχανική

    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου


    Εντείνεται η κόντρα μεταξύ της ιταλικής κατασκευαστικής εταιρείας GD Infrastrutture, συνεργάτιδας της Μηχανικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, και του Υπουργείου Υποδομών αναφορικά με το οδικό έργο της Αμβρακίας Οδού, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ.

    Η ιταλική εταιρεία απέστειλε εξώδικο προς την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, το οποίο κοινοποίησε και προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.Η εταιρεία θεωρεί πως θα πρέπει να αποφασιστεί ο αποκλεισμός της κοινοπραξίας ΑΚΤΟΡ Α.Τ.Ε. -ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και η ανάθεση του δημοσίου έργου σε αυτή, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως «ο μοναδικός νόμιμος και ορθός τρόπος για να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου του θέματος και να προλάβει να ολοκληρωθεί εμπροθέσμως και εντέχνως, είναι να συνεχιστεί η εν εξελίξει και σε ισχύ διαγωνιστική διαδικασία και να ακολουθηθούν οι νόμιμες ενέργειες».

    Με το εξώδικό της η GD Infrastrutture καλεί την υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών να:

    «1. Προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να συγκροτηθεί η επιτροπή του διαγωνισμού για την Ανάθεση του Έργου «Υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης Περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 48+500»

    2. Σε συμμόρφωση με την υπ’ αρ. πρωτ. ΚΒ/ΦΠΡ00.00/ΟΔ/ΣΥ3/2719/28-05-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, την υπ’ αρ. 40/2019 απόφαση του τμήματος αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και την υπ’ αρ. 238,239/2020 απόφαση της ΑΕΠΠ προβείτε στον αποκλεισμό της κοινοπραξίας ΑΚΤΟΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. από τη συμμετοχή της στη συνέχιση του διαγωνισμού

    3. Αναθέσετε το Δημόσιο έργο «Υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης Περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 48+500» στην εταιρεία μας.»

    Δείτε εδώ το εξώδικο της GD INFRASTRUTTURE



    ΣΧΟΛΙΑ