• Business

    Νέο επεισόδιο στον ενδοοικογενειακό εμφύλιο της Creta Farms: Το εξώδικο και τα αιτήματα του Κ. Δομαζάκη

    • NewsRoom
    Δομαζάκης

    Κωνσταντίνος Δομαζάκης,


    Τέλος δεν έχει ο ενδοοικογενειακός εμφύλιος στην Creta Farms, με τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη να στέλνει εξώδικο στην εταιρεία, με τα παραστατικά (τραπεζικές επιταγές και άλλα έγγραφα) που έλαβε από την Τράπεζα Πειραιώς για τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ο ίδιος ότι έδωσε εν είδει δανείου στην Creta Farms την περίοδο 2005-2006 ούτως ώστε η τελευταία να μπορέσει να καλύψει δανειακές υποχρεώσεις της.

    Όπως αναφέρει, συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, με το εξώδικο, το οποίο κοινοποιήθηκε και στις ελεγκτικές εταιρείες PwC και KPMG, γνωστοποιεί τα παραστατικά έγγραφα που έλαβε από την τράπεζα, κατόπιν αιτήματός του, “αναφορικά με την ταμειακή διευκόλυνση που παρείχε στην εταιρεία κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του έτους 2005 έως και τον Σεπτέμβριο του έτους 2006”, όπως αναφέρει.

    Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης ζητά «σχετική γνωστοποίηση για τις αντίστοιχες λογιστικές εγγραφές, πότε έλαβαν χώρα και σε ποιο λογαριασμό», καθώς «μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει καταστεί σαφές και η αποσαφήνιση αυτού του θέματος είναι σε εκκρεμότητα και όχι το αν δόθηκαν τα χρήματα ή όχι».

    Επισημαίνει ακόμη ότι «συγκεκριμένο αίτημα προς εμένα δεν έχει απευθυνθεί ούτε από το νομικό πρόσωπο της εταιρείας, δια των νομίμων εκπροσώπων σας, ούτε από την ελεγκτική εταιρεία PwC, που ήταν επιφορτισμένη ειδικά με τον σχετικό έλεγχο» και χαρακτηρίζει ελλιπές «το αίτημα που η εταιρεία απηύθυνε προς την Τράπεζα Πειραιώς τον Απρίλιο του 2019», όπως και το αίτημα που κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2018, τα οποία, όπως αναφέρει, δεν έχουν απαντηθεί.

    Ζητά επίσης να γνωστοποιηθεί αρμοδίως η εντολή της εταιρείας ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ προς την PwC για συνέχιση της διενέργειας του ημιτελούς ελέγχου, καθώς και η αποδοχή του σχετικού αιτήματος από την ελεγκτική εταιρεία.

    «Ουδέποτε η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία μου απηύθυνε οποιοδήποτε αίτημα για προσκόμιση στοιχείων, ποιων και για ποια αιτία, τόσο πριν την 25/04/019 όσο και μεταγενέστερα και μέχρι και σήμερα», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, καθιστώντας σαφές ότι θα διεκδικήσει τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά του.



    ΣΧΟΛΙΑ