• Business

    Euroxx: Πώς είδε τα αποτελέσματα της Τιτάν

    • NewsRoom
    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ΤΙΤΑΝ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ΤΙΤΑΝ


    Στα 24,20 ευρώ/μετοχή, με σύσταση «overweight», ορίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τιτάν η Euroxx, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

    Όπως επισημαίνει σε σχετική ανάλυσή της η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα του Ομίλου Τιτάν επιβεβαίωσαν, σε μεγάλο βαθμό, τις εκτιμήσεις της, αν και υστερούσαν έναντι των εκτιμήσεων σε επίπεδο καθαρών κερδών, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγω στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εφαρμόστηκε στην Αίγυπτο, αλλά και στον τυφώνα Ίρμα που επηρέασε δυσμενώς τη δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

    Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές για το υπόλοιπο του 2017, αυτές, επισημαίνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής παραμένουν θετικές. Αναμένεται βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων από την αμερικανική αγορά, όπου η δυναμική ανάκαμψης αναμένεται να διατηρηθεί, υποστηριζόμενη από την αύξηση της ζήτησης στον οικιστικό τομέα και τις θετικές τάσεις στον εμπορικό.

    Στην Αίγυπτο, θα παραμείνουν κάποιες βραχυπρόθεσμες προκλήσεις και ανισορροπίες στην αγορά, αλλά η Τιτάν έχει ενδυναμώσει την ανταγωνιστική θέση της και έχει εξασφαλίσει επάρκεια καυσίμων.

    Στην Ελλάδα, η κατανάλωση τσιμέντου αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερη εκείνης του 2016, ενώ για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης οι αναλυτές της χρηματιστηριακής αναφέρουν ότι η περιοχή επηρεάζεται από την αδυναμία των χωρών που γειτνιάζουν με την Ευρωζώνη.

    Παρ’ όλα αυτά, η αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου θα συνεχιστεί, λογικά, μέχρι το τέλος του έτους, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες για βελτίωση των συνθηκών στην αγορά στο άμεσο μέλλον, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη.

    Όπως επισημαίνει η Euroxx, η μετοχή του Ομίλου Τιτάν διαπραγματεύεται σήμερα με discount 8% σε σχέση με τον μέσο όρο της δεκαετίας, κάτι που δεν δικαιολογείται από το υψηλό δυναμικό ανάπτυξης κερδοφορίας, τη στρατηγική γεωγραφική διαφοροποίηση και την ποιότητα του μάνατζμεντ του Ομίλου Τιτάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τιτάν: Με αύξηση τζίρου στα 1,4 δισ. παρά την Ιρμα έκλεισε το 9μηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό το βλέμμα της Τιτάν η μάχη Lafarge – Fairfax στη Ν. Αφρική



    ΣΧΟΛΙΑ