• Business

    Euromedica: Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης το 68,1% των πιστωτών της εταιρείας

    • NewsRoom
    Euromedica


    Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εξετάστηκε τη Δευτέρα η αίτηση υπαγωγής της Euromedica στα άρθρα 106β-δ του πτωχευτικού κώδικα, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

    Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης τάσσεται το 68,1% των πιστωτών της εταιρείας (91,6% των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων), οι εργαζόμενοι της εταιρείας καθώς και οι πολυεθνικοί προμηθευτές της.

    Παρέμβαση υπέρ της αποδοχής του αιτήματος εξυγίανσης διενήργησαν οι Πειραιώς, Intrum Hellas καθώς και η Healthcare Investors που ελέγχεται από τη Farallon.

    Aπό την οικογένεια Λιακουνάκου, η οποία αντιτίθεται στο αίτημα εξυγίανσης, δεν κατέθεσε τελικά ως μάρτυρας ο κ. Νίκος Λιακουνάκος.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019, η Euromedica ενημέρωνε το επενδυτικό της κοινό πως κατέθετε αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Ιούνιου το 2020, η εταιρεία ανακοίνωνε πως έχει έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της και πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής της Συμφωνίας Εξυγίανσης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την αποπληρωμή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της εταιρείας, των συσσωρευμένων υποχρεώσεών της. Παράλληλα, ικανοποιείται σημαντικό ποσοστό απαιτήσεων του ελληνικού Δημοσίου. Φαίνεται επίσης πως οι προμηθευτές θα λάβουν τουλάχιστον τα διπλάσια από όσα θα έπαιρναν σε περίπτωση πτώχευσης,

    Συγκεκριμένα το σχέδιο εξυγίανσης που κατατέθηκε προβλέπει ένα συνολικό πλάνο επενδύσεων ύψους 55,3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, το πλάνο προβλέπει πως εντός 12μηνού 22 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στην περιφέρεια, ενώ η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης του πανελλήνιου δικτύου της που βρίσκεται κυρίως εκτός αστικών κέντρων.



    ΣΧΟΛΙΑ